MENJELANG Ramadan, Hotel Sunway Seberang Jaya (HSSJ), Pulau Pinang memperkenalkan enam set menu sebagai juadah berbuka puasa.
Pengurus Pemasaran Komunikasi HSSJ, Debra Gerardine Jayesuria berkata, kesemua set hidangan bertemakan masakan tradisional Melayu itu sudah pasti menarik minat dan selera orang ramai.
Diketuai oleh Chef Ismail Ibrahim, pihaknya membuat penambahbaikan dengan menggunakan beberapa bahan termasuk rempah ratus yang diimport dari luar negara tanpa menjejaskan konsep hidangan.
"Kami masih mengekalkan konsep masakan tradisional kerana percaya pengunjung lebih tertarik untuk menikmati masakan tradisional sepanjang bulan Ramadan berbanding masakan lain.
"Justeru itu, chef kami akan menyediakan pelbagai masakan dan hidangan tradisional untuk dinikmati termasuklah sambal belacan, ulam-ulaman dan beraneka jenis bubur," ujarnya.
Kesemua enam set hidangan ini akan digilirkan setiap hari sepanjang minggu semasa bulan Ramadan bagi memberi kelainan rasa kepada pengunjung.
Antara menu yang dihidangkan adalah sup ayam madura, perut masak kunyit dengan kentang, sayur nangka ikan bilis dengan kubis bulat, kambing panggang dengan aneka sos dan asam pedas sayur cendawan.
Turut mencabar selera ialah daging lembu masak rempah, udang bersos percik, kepah masak lada hitam dan rendang ayam daun limau pada harga RM58 bagi dewasa dan RM30 untuk warga emas dan kanak-kanak.
Menurut Debra, bufet berbuka puasa setiap hari itu bermula 1 hingga 27 Ogos ini di Pusat Konvensyen Sunway Karnival. Menariknya setiap RM1 yang dibayar pengunjung didermakan kepada beberapa rumah kebajikan terpilih.
Selain itu katanya, HSSJ juga menawarkan tiga cabutan bertuah untuk dimenangi oleh pengunjung bufet berkenaan dengan hadiah bernilai lebih RM3,000 termasuk pakej percutian dan penginapan di hotel terkemuka.
Justeru katanya, mereka yang ingin mendapat maklumat lanjut atau ingin membuat tempahan bolehlah menghubungi Hotel Sunway Seberang Jaya ditalian 04-3707788.
No comments:
Post a Comment
Tinggalkan Komen Anda Sini: