Sunday, October 26, 2014

Sharifah Sakinah Selamat Bertunang, Nikah Pada 28 Mac 2015


Sharifah Sakinah selamat bertunang dengan pasangannya, Aliff Adha Jamil pada malam Sabtu. -Foto Ihsan Instagram Sakinah.

KUALA LUMPUR: Pelakon Sharifah Sakinah, 25, mengikat tali pertunangan dengan juruterbang Aliff Adha Jamil, 26, dalam satu majlis yang diadakan di kediaman keluarganya di Taman Melawati pada malam Sabtu.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan diiringi dengan ucapan perbincangan oleh bapa Aliff yang mewakili pihak lelaki, Datuk Wira Jamil Osman.

Pada majlis tersebut pihak lelaki menyerahkan lima dulang hantaran yang berupa tepak sirih, sirih junjung, sepasang kain, kain telekung dan kek.

Manakala pihak perempuan membalas dengan tujuh dulang hantaran terdiri daripada jambangan sirih junjung, cincin, sepasang kain, set wangian, buah-buahan dan dua dulang manisan.

Majlis kemudiannya disusuli dengan adat menyarung cincin yang sempurnakan oleh ibu Aliff, Rodzi Abdullah.

Sakinah bersama tunangnya, Alliff.

Pada majlis tersebut, Sakinah atau nama sebenarnya Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar tampil anggun dalam persalinan pereka fesyen terkenal Cosry berserta pelamin bertemakan taman.

Sementara itu, Sakinah yang ditemui selepas majlis selesai bersyukur dan lega apabila majlis itu berjalan dengan lancar.

Biarpun membina hubungan istimewa dalam tempoh yang singkat sebelum mengambil keputusan mengikat tali pertunangan, Sakinah yakin lelaki tersebut adalah pilihan yang tepat buat dirinya.

"Alhamdulillah, segala perjalanan majlis pertunangan ini dilalui dengan sempurna.

"Walaupun tempoh perkenalan kami hanya lapan bulan, kami sudah serasi bersama. Saya kenal dia pun ketika menjadi jurulatihnya. Tidak sangka kami akan mengakhiri perhubungan ini sebagai suami isteri tidak lama lagi," katanya kepada mStar Online, pada malam Sabtu.

Kedua-dua pihak keluarga bersetuju untuk melangsungkan majlis pernikahan mereka pada 28 Mac 2015.

Turut hadir pada majlis tersebut beberapa rakan artis seperti Marsha Milan Londoh, Michael Ang, Nad Zainal, Siti Saleha, Liyana Jasmay dan Jihan Muse.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: