Friday, October 31, 2014

Raikan kemeriahan Lan Berambeh


Rohani (dua dari kanan) bersama ahli-ahli jawatankuasa penganjur semasa meninjau persiapan akhir Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014 di pekarangan Stadium Bukit Jalil semalam.


KUALA LUMPUR – Lebih 30,000 pengunjung termasuk pelancong asing dijangka menghadiri Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014 yang berlangsung selama tiga hari bermula hari ini.
Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rohani Abd. Karim berkata, beliau yakin sasaran itu dapat dicapai kerana karnival tersebut memaparkan pelbagai aspek keunikan Sarawak kepada pengunjung yang belum pernah datang ke negeri berkenaan.
“Bagi orang ramai yang belum pernah ke Sarawak, inilah masanya untuk mereka mengenali negeri ini dengan lebih dekat kerana terdapat lebih 100 pempamer yang menyertai Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014.
“Baik makanan mahupun kebudayaan negeri Bumi Kenyalang, semuanya ada di sini. Peluang ini tidak harus dilepaskan,” katanya ketika ditemui selepas meninjau persiapan akhir karnival tersebut di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini semalam.
Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014 bermula dari pukul 10 pagi hingga 10 malam di pekarangan stadium berkenaan.
Pelbagai aktiviti menarik dijalankan sepanjang karnival tersebut termasuk pameran perniagaan, forum kerohanian, Senamrobik Mega Lan Berambeh serta pertunjukan fesyen Sarawak.
Dalam pada itu, Rohani berkata, karnival tersebut merupakan platform yang sesuai bagi para peniaga dari Sarawak mengembangkan sayap perniagaan masing-masing ke Semenanjung Malaysia.


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: