Thursday, March 16, 2017

Dayang Nurfaizah Tepis Tuduhan Enggan Promosi Lagu Kolaborasi MaliqueDayang Nurfaizah pada sidang media di Gallery Petronas, Kuala Lumput. 
KUALA LUMPUR: Penyanyi Dayang Nurfaizah menepis tuduhan tidak mempromosi lagu baharu kolaborasinya dengan komposer dan penyanyi rap Malique berjudul Pejamkan Mata.
Dayang, 35, berkata, dia tetap menjalankan tanggungjawab sebagai artis dalam mempromosi lagu berkenaan di media tempatan.

"Itu bukan lagu saya, ia lagu Malique, namun saya tetap bercakap tentang lagu tersebut di mana-mana temuramah media. Bagaimanapun promosi sepenuhnya perlu dilakukan daripada pihak mereka sendiri.

"Kalau mereka perlukan saya untuk tujuan promosi saya anytime boleh sahaja. Pejamkan Mata sebuah lagu yang bagus dan berkualiti," ujarnya.

Dayang atau nama sebenarnya Dayang Nurfaizah Awang Dowty ditemui pada majlis sidang media konsert amal Tapestry OF Colours 2017 yang diadakan di Gelari Petronas, Suria KLCC, di sini, pada Selasa.

Malique. Gambar dirakamkan pada 2011.
Lagu Pejamkan Mata ciptaan sepenuhnya Malique dimuatkan dalam album TKO bawah label Qarma Musiq milik Malique sendiri.

Sementara itu, ditanya sama ada dia akan menyanyikan lagu berkenaan dalam mana-mana persembahannya tanpa kehadiran Malique, Dayang berkata, ia bergantung kepada situasi.

Bagaimanapun tambahnya, dia lebih selesa jika karya berkenaan dinyanyikan bersama penyanyi sebenar lagu itu.

"Saya terima tawaran untuk menyanyi lagu itu sebab dia (Malique), saya tidak tahu macam mana nak cakazp tentang isu itu, biarlah ia bergantung kepada situasi," ujarnya.

"Proses rakaman dibuat secara berasingan dan saya tidak bertemu dengan Malique pun, cuma kami ada bercakap dalam telefon sahaja," ujarnya.

Bising & Bingit Itu Cara Saya - Achey

Achey jangka cara mengacara program Gema Gegar Vaganza akan dikritik. PETALING JAYA:  Pelawak Achey memberitahu dia diminta oleh pi...