Saturday, December 6, 2014

Gadis kena toreh sedia buat rawatan luar negara


  • Wajah Eqa selepaskejadian.Gambar kecil: Wajah Eqa sebelum kejadian.Wajah Eqa selepaskejadian.Gambar kecil: Wajah Eqa sebelum kejadian.

PASIR PUTEH - Gadis mangsa samun dan toreh di bahagian muka, Nur Shafiqa Lah, 22, bersedia menimbang mendapatkan rawatan di luar negara sekiranya ada mana-mana pihak yang sanggup menajanya.
  
Beliau berkata, sehingga ini tiada mana-mana pihak yang menawar pembiayaan itu selepas kejadian yang berlaku terhadapnya pada Ahad lepas.
  
"Bagaimanapun saya akan berunding dengan keluarga terlebih dahulu sebelum menerima tawaran jika ada," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Seri Aman 3 di sini hari ini semasa kunjungan rombongan Wanita Umno Kelantan yang diketuai ketuanya, Datin Rahimah Muhammad.
   
Pada kejadian itu beliau mengalami kecederaan pada bawah mata sebelah kanan dan luka kesan ditoreh pada pipi sebelah kiri oleh dua lelaki bertopi keledar yang menceroboh rumahnya dan turut mencederakan ibunya, Hat Tema Mat Zin, 58.
  
Kedua-dua mangsa dihantar ke Hospital Tengku Anis di sini sebelum dirujuk ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Krian untuk rawatan lanjut.
  
Nur Shafiqa berkata, pada masa ini beliau merasa kesihatannya semakin pulih hanya sekali sekala merasa trauma dengan kejadian itu terutama apabila melihat lelaki yang memakai topi keledar.
  
"Pihak HUSM memberi jaminan kesihatan saya akan pulih dalam tempoh enam bulan lagi," katanya.
  
Sementara itu, Rahimah ketika bercakap kepada pemberita selepas itu berkata, pihaknya bersedia membantu dan menaja perbelanjaan termasuk kos perubatan Nur Shafiqa ke luar negara sekiranya keadaan memerlukan bagi memulihkan kesihatannya seperti sediakala.
  
"Saya akan kemukakan masalah yang dihadapi oleh Nur Shafiqa ke pihak atasan untuk mendapatkan dana bagi tujuan itu," katanya.
  
Bagaimanapun, beliau yakin pihak USM mampu memulihkan kesihatan remaja itu memandangkan keadaannya kini semakin pulih dan mula bercakap dengan sesiapa yang mengunjunginya.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: