Friday, December 5, 2014

Anita Bikers Week 2014


ANITA Entertainment & Productions akan menganjurkan Anita Bikers Week 2014 selama tiga hari di Janda Baik, Pahang bermula 12 Disember ini.


CUTI sekolah sudah bermula dan ibu bapa pasti telah merencana pelbagai aktiviti untuk dilakukan bersama keluarga, anak-anak dan kawan-kawan.
Masih belum terlambat jika anda mahu mengubah rancangan dengan berkunjung ke Petrosains, The Discovery Centre, Suria KLCC, Jalan Ampang, Kuala Lumpur yang menjanjikan pelbagai pengisian menarik sepanjang cuti persekolahan ini.
Program yang bertemakan Face Your Fears! bermula pada 11 Oktober lalu hingga 4 Januari 2015 bertujuan mempamerkan sains yang berkaitan dengan perasaan takut dan paranoid dengan cara yang lebih menarik dan berinformasi.
Selain itu, ia juga menggalakkan pemikiran saintifik mengenai reaksi manusia terhadap rasa takut yang boleh merangsang pemikiran kreatif dan kritis.
Para pengunjung boleh mengambil bahagian untuk menyertai pelbagai aktiviti menarik di beberapa buah lokasi pameran yang terdapat dalam Petrosains seperti Space, Sparkz, Exploration, Platform dan Refinery.
Dalam aktiviti Oracle Toast, pengunjung akan membakar sekeping roti untuk meramal masa depan atau mengembalikan masa lalu selain boleh mencuba untuk menghasilkan darah tiruan.
Petrosains juga turut menganjurkan kempen promosi The Hobbit - The Battle of the Five Armies yang pastinya menambahkan keseronokan lawatan pengunjung ke pusat ini.
Kempen ini memerlukan pelawat untuk mengambil bahagian dalam tiga persembahan sains mini yang diadakan di lokasi-lokasi terpilih seterusnya menghantar borang peraduan berserta slogan yang kreatif.
Pengunjung yang bertuah akan memenangi dua tiket menonton tayangan khas filem The Hobbit di IMAX One Utama, Petaling Jaya, Selangor pada 20 Disember ini. Selain pemenang peraduan, pengunjung yang baharu menjadi ahli Petrosains atau memperbaharui keahlian juga akan mendapat dua tiket ke tayangan yang sama.
Kempen yang terbuka kepada semua pengunjung berbayar dan ahli Petrosains bermula pada 15 November lalu akan berakhir pada 20 Disember 2014.
Dalam pada itu, PETRONAS StreetSmart yang diadakan di Galleria 2 dan 3 di Petrosains juga turut menjadi tarikan istimewa buat pengunjung yang berlangsung sehigga 31 Mei 2015.
Pameran interaktif ini adalah salah satu program tanggungjawab sosial yang dijalankan oleh PETRONAS yang bermula pada 2001 untuk mendidik orang ramai khususnya kanak-kanak sekolah tentang isu-isu keselamatan jalan raya.
Dengan pelbagai aktiviti menarik sepanjang musim cuti persekolahan ini, jangan lepaskan peluang anda dengan menjadi salah seorang daripada pengunjung Petrosains, The Discovery Centre.
ANITA Entertainment & Productions akan menganjurkan Anita Bikers Week (ABW) 2014 dengan pengisian Santai Jelajah Bersama Kumpulan Penunggang Motosikal pada 12 Disember ini. Ia bertujuan untuk merapatkan silaturahim sesama penunggang di negara ini.
Produksi yang aktif dalam penganjuran siri jelajah bersama media dan selebriti sejak tahun 2003 ini mengambil inisiatif mengajak orang ramai khasnya pemilik motosikal tentang kesedaran pemanduan yang berhemah dan langkah-langkah keselamatan bagi mencegah kemalangan jiwa.
Siri jelajah terbaharu bermula 12 Disember ini yang bertemakan Safe Ride & Go Green selama tiga hari di Janda Baik, Pahang, pelbagai aktiviti menarik akan dijalankan sepanjang tempoh tersebut.
Antaranya Games Bike Show yang merupakan pertandingan motor yang terbuka untuk semua peserta siri jelajah selain turut mengadakan Kempen Pemanduan di Jalan raya, Kempen Elak Kemalangan, Samun dan Jenayah oleh Kick Start Academy, persembahan daripada artis, gerai dan pameran selain cabutan bertuah yang menawarkan hadiah lumayan.
Selain itu, seramai 100 penunggang motosikal berkuasa tinggi dan rendah daripada Gabungan Bikers 1 Malaysia akan berkonvoi ke rumah Badan Amal Kebajikan Nurzahrah, Janda Baik untuk menyampaikan sumbangan pakaian sekolah dan barangan lain tajaan Pusat Pakaian Hari Hari Sdn. Bhd.


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: