Friday, July 1, 2016

Asfan Dedikasikan Kasih Menerusi Lagu Buat IsteriAsfan mencipta lagu berjudul 143 (Aku Cinta Kamu) khas buat isterinya, Ain Sakinah. 
PETALING JAYA: Penyanyi Asfan menyifatkan lagu terbaharu ciptaannya berjudul 143 (Aku Cinta Kamu) sangat istimewa kerana ia didedikasikan khas kepada isteri tercinta, Ain Sakinah.
Asfan atau nama sebenarnya Norasfan Shah Shah Rudin, 32, berkata, ia adalah hadiah kepada wanita itu yang banyak berkorban untuk mereka sekeluarga selain tanda kasih kepada isterinya itu.

"Sejak kebelakangan ini saya jarang dapat menghabiskan masa berkualiti bersama isteri dan anak-anak kerana terlalu sibuk dengan karier seni.

"Lagu berkenaan saya tulis sebagai tanda kasih saya kepada isteri dan ia karya saya paling istimewa," katanya.
Dalam pada itu, Asfan berkata, dia telah menghasilkan melodi lagu tersebut yang berentak rancak beberapa tahun lalu namun idea menulis lirik hanya datang baru-baru ini.
Asfan kini sibuk menyiapkan album sulungnya.

Kata Asfan, lirik lagu tersebut tidak mempunyai sebarang maksud tersirat sebaliknya ia seperti surat cinta kepada Ain dalam memperingati kisah cinta sehingga mereka berkahwin.

"Saya tulis lirik hanya dalam masa satu hari sahaja kerana gambaran dan memori tentang kami berdua sudah ada dalam kepala.

"Bagaimanapun dia langsung tidak tahu saya menulis lagu berkenaan untuknya dan saya berjaya merahsiakan daripadanya sehingga lagu berkenaan siap," ujarnya.

Tambah Asfan, dia memperdengarkan lagu tersebut ketika mempelawa isterinya ke studio dan dia terharu dengan tindakan itu.

"Tidaklah sampai dia menangis tetapi jelas daripada wajahnya dia sangat terharu selain memberitahu dia juga cintakan saya," katanya.

Dalam perkembangan lain, Asfan berkata, dia kini sedang sibuk menjalani proses rakaman album sulungnya yang dijangka akan dipasarkan pada penghujung tahun ini.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: