Thursday, August 25, 2011

Perabot baru untuk raya


Meja makan gaya klasik untuk Aidilfitri ini.


Sudah menjadi kebiasaan, persiapan untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri bukan sekadar membeli pakaian baru malah hiasan dalaman rumah juga tidak boleh dilupakan bagi menambahkan lagi keceriaan pada musim perayaan.

Bagi yang masih memikirkan di mana hendak mencari barangan ini boleh mengunjungi Viva Mall satu-satunya pusat sehenti yang menyediakan barangan keperluan rumah dengan lengkap.

Penolong Pengarah Urusan Viva Mall Sdn. Bhd., Carrie Kon memberitahu, lokasi pusat membeli-belah itu yang telah dibuka pada 15 April lalu memang berada di lokasi strategik dan mudah untuk dikunjungi pelanggan.

"Viva Mall terletak di No.85, Jalan Loke Yew, Kuala Lumpur, '' katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Beliau memberitahu, pelanggan pastinya tidak akan kecewa kerana Viva Home membolehkan mereka mendapatkan perabot dari pelbagai reka bentuk mengikut cita rasa masing-masing.

Katanya, bukan perabot sahaja yang terdapat di sini malah barangan keperluan dalaman rumah yang lain termasuk tilam, katil, fabrik, peralatan bilik air, barangan elektrik sehingga di luar rumah termasuk kolam mandi dan landskap.

Bagi yang sudah jemu dengan perabot lama dan bercadang menggantikannya dengan baru menjelangnya hari raya maka bolehlah berkunjung ke sini.

Tidak ada salahnya jika pada hari raya tahun ini ingin menukar ruang tamu dengan pilihan rekaan perabot klasik gaya mewah dari Iran di Viligia Sdn. Bhd.

Keindahan perabot Viligia memang tampak hebat dengan ukiran pada bahagian kerusinya dalam warna emas yang dihasilkan oleh tukang ukir dari negara berkenaan.

Tetapi bagi yang ingin memilih gaya Inggeris pula boleh memilih kelengkapan barangan ini dari kerusi makan, kerusi ruang tetamu sehinggalah kepada perhiasan termasuk pelbagai jenis kertas dinding di Aico Deco atau Pink Rose.

Gaya Inggeris yang semakin menjadi trend hiasan dalaman di negara ini juga sesuai untuk merubah ruang tamu atau di mana-mana bahagian rumah lebih menarik pada hari raya.

Ruang dalaman rumah yang bertemakan warna putih pula sememangnya amat sesuai untuk menyambut Syawal yang mulia.

Sudah pasti bukan sahaja gaya kotej ini akan mengujakan ahli keluarga malah juga kepada tetamu yang hadir.

Bagaimanapun tambah menarik jika sudah ada kerusi atau meja makan baru turut dipakejkan sekali dengan pinggan mangkuk yang baru.

Di sini memang mempunyai banyak juga pilihan pinggan mangkuk yang boleh dipilih dalam pelbagai corak dan warna.

Tujuannya bagi menambahkan lagi seri hidangan di meja selain tetamu yang hadir juga senyum leka menikmati keindahannya sambil menikmati juadah enak yang disediakan.

Begitu juga jika ingin memilih balang atau bekas kuih untuk dihidangkan kepada tetamu yang boleh didapati dalam pelbagai bentuk dari kaca dan sebagainya.

Selain itu bekas ini didatangkan dalam pelbagai warna cerah yang diserikan dengan bunga-bungaan kecil atau polos begitu sesuai untuk diisi dengan biskut raya.

Bunga pula antara hiasan yang tidak boleh ditinggalkan khususnya bagi menyerikan segenap sudut rumah.

Di sini pelbagai bunga-bungaan boleh didapati dalam pelbagai warna yang boleh disusun dalam pelbagai jenis pasu yang unik.

Pastinya dengan gubahan bunga yang menarik yang diletakkan di dalam pasu kaca lut sinar pastinya akan menambahkan keindahan ruang dalaman rumah.

Untuk menambah cantik boleh tambahkan lagi misalnya bantal berbentuk persegi atau bulat dalam pelbagai warna dan corak untuk diletakkan di atas kusyen.

Selain itu beritahu Carrie, Viva Mall bukan sekadar memberikan pilihan perabot malah juga turut memberi kemudahan lain seperti panggung wayang, pejabat pos, penjualan barangan telekomunikasi dan juga pasar raya Giant.

Carrie memberitahu sempena dengan bulan ramadan dan menjelangnya Syawal di Councourse Viva Mall diserikan dengan tema Malam Arab dari 13 Ogos hingga 4 September depan.

Bagi memeriahkan suasana di councourse itu antaranya diadakan persembahan tarian Arab, Melayu, nyanyian, pertandingan pakaian Merdeka, cara mengayam ketupat dan persembahan gamelan.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: