Tuesday, September 20, 2011

Kena tikam ketika beli barang


SEORANG lelaki terbaring selepas cedera parah akibat ditikam penjenayah dalam kejadian samun di kedai serbaneka, Jalan Bakar Arang, Sungai Petani, Kedah kelmarin.


SUNGAI PETANI – Tindakan seorang lelaki yang cuba menggagalkan kejadian samun di sebuah kedai serbaneka menyebabkan dia cedera parah selepas ditikam di leher oleh salah seorang daripada tiga penyamun terbabit.

Kejadian pukul 12 tengah malam kelmarin di Jalan Bakar Arang, di sini itu berlaku apabila mangsa berusia 20-an itu datang ke kedai tersebut untuk membeli sesuatu.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Hashim Ali memberitahu, ketika kejadian terdapat seorang juruwang termasuk mangsa.

“Tiga lelaki memakai topi keledar kemudian masuk ke dalam kedai dan menahan juruwang serta mangsa sebelum mengacukan pisau ke leher. Mangsa yang cuba melawan kemudian cedera parah akibat ditikam,” katanya.

Tambahnya, suspek kemudian merampas wang RM3,000, rokok dan beberapa botol arak sebelum melarikan diri menggunakan motosikal ke arah pusat bandar.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: