Saturday, August 8, 2009

Parti Maksiat Artis Melayu - Arak, Seks & Pondan!

Gaya sosial artis-artis Melayu zaman sekarang… Dahsyatnyer!image

image

image

image

image

image

image

image

137 comments:

  1. artis melayu ni da x ingat nk mampos..arak ibarat air sejuk je..konon2 nak tiru artis barat la..agak2 la wei.....menyampah aku tgk..bawa2 bertaubat ler...

    ReplyDelete
  2. dunie da akhir zaman artis2 sume oi...
    mati bukan bukannye korang ley agak..bile2 mase je tuhan bleh tarik nyewe korang...bawak2 bertaubat la.jgn smpai mati dlm maksiat sudah...

    ReplyDelete
  3. hi2x............ni lagi sakit melihat banyak nya hantu keluar malam so tak ingat balik rumah pula

    ReplyDelete
  4. bebawak le bertobat....

    ReplyDelete
  5. Ish5....
    pa mw jdi dgn org2 kita nie....
    insaf,insaf larh seblum diinsafkan....

    ReplyDelete
  6. relek la..arak je kot..yg kau ni risau pasal org lain sgt ape pasal..kau g la tgk cermin woi..insaf la korang dari mengutuk org lain..skrg ni dunia maju..

    kalu korang taknak minum arak g la zaman tun abdul razak...mundur btol la korang

    ReplyDelete
    Replies
    1. weyh babi! arak je kot?? tu air kencing setan la setan!!!
      insaf la dari mengutk org??!! tu namenye tgur! x tgur kitorang dpt dose skali lakhnat!!
      otak sempit sgt.. ilmu pn x de.. ckp pkai sdp mulut je

      Delete
    2. bro... Rilek la 2 pondan(maknyah)
      jgn dilayan org sesat mcm 2
      org x ada hargadiri

      Delete
    3. orang cam ni bila dah nazak baru ingat tuhan

      Delete
    4. mari kita ramai ramai amin kan doa saya ni "ya Allah berikan petunjuk dan hidayah kepada kami semua dan mereka yang terlibatke jalan yang lurus"

      Delete
    5. oii, mangkuk! x p sklh kaa? klu xsklh agame pun, xpe laa.. at least, x'k kau xde bljr pndidikn islam?? mlain'k klu kau bkn islam, lantak p hang la nk bt ap!!

      Delete
    6. Agenda org non muslim..hati2..:-)

      Delete
    7. non muslim memang akan masuk neraka, lantak la nak minum arak ker, bogel ker.. ni yg melayu2 yg ngaku islam nih.. ker kat ic jer nama melayu agama islam.. bertaubat lahhh.. ingat2 la mati

      Delete
    8. Laa....sapa meke ni..tak faham maksud Quran ke? Bukan ke arak tu ibu segala dosa..??? Nk tanyer ni..sapa yang halalkan arak dijual di merata tempat..??? Sapa yg kuarkan lesen arak..??? Jawb le beruk-beruk yang dengkel ilmu...!

      Delete
    9. non muslim akan masuk neraka? jadi muslim je masuk syurga walau buat dosa. cetek betul ilmu agama kau ni. cuba buat research ckit sblm cakap tu.

      Delete
    10. mmg la yang peluk islam sahaja masuk syurga (muslim & muslimah) walaupon buat dosa tetap masuk neraka untuk membersihkan dosa2 yang ada, lepas bersih dosa2 nya, baru masuk syurga. non muslim (kafir) masuk neraka dan kekal di dalamnya. sapa yang tak sekolah sekarang.

      Delete
    11. relek la..arak je kot..kalau korang tak nak minum arak g la zaman tun abdul razak...

      Bagus le mamat ni bagi komen. Walau pun dia ni baru 3 hari datang ke Kuala Lumpur tetapi dia menunjukkan dia ni lebih moden daripada orang yang dah lebih 10 tahun tinggal di Kuala Lumpur. Saya yang dilahirkan di Kuala Lumpur dan menetap di Flat Sri Pahang, Bangsar, tak pernah sekali pun minum arak, walaupun diketahui umum Bangsar penuh dengan pub, lounge dan disco, malahan saya mempunyai rakan sekolah daripada bangsa Cina dan India yang kuat minum ketika di Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Bandaraya dulu.Namun saya tidak pernah terpengaruh dengan mereka.

      Walaupun saya dilahirkan sebagai warga kota, dikelilingi dengan "port-port minum" yang saya sebutkan tadi, mempunyai kawan pelbagai bangsa, yang biasa menyambut hari jadi dengan wine dan beer, saya tidak pernah minum arak;...tiba-tiba ada sorang mamat ni yang baru 3 hari datang KL, yang biasa makan nasi dengan ulam je kat kampung dulu, siap mengutuk orang lagi, yang tak nak minum (kalau tak nak minum gi la zaman tun razak). Dia ni tahu ke apa itu wine, beer, lounge, bachelor party, whisky, cocktail dan sebagainya?

      Kadang-kadang orang yang baru datang KL baru 3 hari nak tunjuk lebih hebat daripada orang KL, tu yang aku menyampah tu, dah ramai yang aku jumpa.

      Delete
  7. kpd relek la.,.
    krg bgus kepala hotak ko...klo ko tu non islam blh la ckp.,..cuba klo ko tu islamm...piiiraaahhhhhhhh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat org non-muslim bole bwt cm 2???

      Delete
  8. zaman mundur dan maju ni bukan di ukur dari segi minum arak atau tidak...enjoy tu enjoy jugak tpi ada batas...kalu yg camni la nak enjoy, baik korang kawin!! keluarga dan anak2 yg jadi mangsa...masa mati nanti, tabiat ja yg nak di bawa...jangan la sudah terhantuk baru terngadah!...dapat virus HIV tu, hanya boleh di kesan selepas lebih kurang 8 tahun membiak dlm tubuh manusia...

    ReplyDelete
  9. HIV boleh dikesan kalau buat testing aje dah cukup dalam kurang 24 jam pun boleh tahu... jangan mengajar benda2 yang tak betul tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. die x amek master dlm perubatan, tp die amek pengajian Islam.. hukum-hakam sikit die tau la... ko yg amek master dlm perubatan msti tau kn ksan arak dri segi sains kn?? blh kencing manis n mcm2 lg.. tp dri segi Islam x tau la ko tau or x... tp haram, blh menyebabkan musnah rumah tangga n negara.. nk tau dari segi pe cari la sndiri ye.. :)
      hahaha.. bajet nk ajar org mnegur.. tp mcm siot je...

      Delete
    2. Brother...lu bertekak dgn org cmni sampai anak tekak ko terkluar pn...xde gune nye. mmg xmkn saman...uh,dia saje yg betol,wat bazir nafas lu je... Artis Malaysia huh...kebanyakan " MELAYU " , x kira la muda ke tua..betol2 wat malu bangsa..Ada segilintir kononnye cool..dpt "Parti" cmni,ada d pulau la..ape la..beach parti la..tayang body gn bikini..pastu masuk bilik wat ''Zina''..Klau ko tgok org " Melayu " skrg.. semakin mundur...bknnye sebaliknye..."Hancur". Korang '' Artis '' la konon,semuanye Hipocreate's..

      Delete
    3. Tu lah pasal...kita tegur katanya jaga tepi kain org...walhal kita ni komen apa yg patut jer..yg baik tu ambik lah...yg seranah meranah tu...tak yah la layan...gaduh pun x guna..yg bermaksiat dah jelas dlm gambar tu..kita kat sini lak nk gaduh2...apa kes???? anyway.....semoga mereka dan kita semua jga mendapat hidayah dan petunjuk ke jalan yg lurus sblum ajal tiba...Insyaallah...aku pun numpang komen juge...hikhikhik

      Delete
  10. ahh peduli apa.. malaysia nie jer yg out of dated itu tak leh ni tak leh..

    arak tu sedap, ganja shabu heroin tu best.. ko org tahu apa.. dok bawah tempurung tahu nak kutuk jerr..

    cuba lah rasa sekali.. past nak lagi!!!

    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi la duk Israel ke, amareka ke.. sane sume blh.. gay pn blh.. cpat2 berambus yew!!
      :)
      kutuk ngare sndri(klo ko org Mlysia la)
      :)

      Delete
    2. Mmg best..tak dinafikan bnda tu semua best..tapiii gune akall la sket kwan..ade sbb bnda tu haram..nak terang2 lebih,lu dah bsar kan,jgn jd super noob klu nak maju..hehehe..lu nak moden mcm mane pn blh,tp stay at ur own shoes..:-) aku pn xda la perfect sgt,tp still leh beringat..happy stone kat ko..(klu pham la)ha3

      Delete
  11. kepada releks la...apsal la ko nie bodoh sangat coz cakap arak je kot....ko tau x arak 2 la yang boleh membuatkan manusia nie binasa.kalau bukan islam xpela...nie kebanyakanye orang islam... malu siot...

    ReplyDelete
  12. out of dated kepala hotak hang... kalau arak ,heroin ,ganja n shabu 2 sedap ko pg la melantak sorang2 sampai mampus n xpayah jadi manusia dah...elok orang macam ko nie mati je.

    ReplyDelete
  13. buleh boleh rosyam noor ahahahaha..........

    ReplyDelete
  14. aq nk kte skit...
    npe bdk skrg ni so-sial sgt...
    ni msti x prnh g skolh bljr agme...
    bdk jhor ad skolh agme...
    tp sme je mcm bdk skrg...
    kalo mcm ni jbtn agme kene ambk tndkn ngn sgre...
    kalo x pkare ni akn brleluase

    ReplyDelete
  15. La pakcik yg slalu blak0n jd org bek n imam p0n ada..w0w..memg mati la..aku xnk kta apa..kang ada org aku kata aku ktngln zaman n kun0..so hrap2 la org cmni msh sempt mendpt hdayah..kpda relek la,relek pala h0tak k0..skang sdap la k0 perlekeh org yg tegakkn agama,tp ingt stiap prbuatan ada blasannya..sm0ga hati kau mash trbkak utk trima hdayah allah swt..

    ReplyDelete
  16. setan la artis zaman sekarang

    ReplyDelete
  17. ya ke artis kita mcm ni punya cerita...

    ReplyDelete
  18. susah kalau nk berdebat tentang isu agama ni...kite ini terlalu jahil tentang ilmu agama sehingga tidak tahu membezakan yang mane sahih dan yang mane batil..pada yang tahu dan sedar betapa pntgnya pegangan agama..alhamdulillah...tp cube fikir, pada yang tahu tetapi tidak sedar,mcm "rilek lar"...betapa jahilnya dia...dia telah menunjukkan kejahilan dia secra terang terangn..inikan pula nak mengata yang lain outdated...tanpa disedari..dia telah mengutuk diri dia sendirik,,malunya ....nauzubillah...moga Allah mengampunkan dose2 kite semua..amin

    ReplyDelete
  19. xde botol arak pun.asl cawan camtu je arak.parti ckit arak.seksi ckit seks.

    ReplyDelete
  20. toksah masuk campur lah...diaorang nak enjoy...suka hati diaorang lah...korang kena suka masuk campur hal orang lain...sahih perangai melayu..suka jaga tepi kain orang lain!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan perangai melayu, perangai org Islam.. x suke berambus... semenanjung agama rasmi Islam.. bkn CRISTIAN OR PAPE!!!
      NYAH KO DARI SINI!

      Delete
  21. woi bongok..ko nengok je la gambo2 tu.pas tu dok dendiam.jgn nk komen yang arak,heroin,ganja n kepala butuh yang lain tu sedap..pukimak la kau ni..sial cakap mundur pasal x rasa sume tu..babi punya manusia!!!!

    ReplyDelete
  22. aku kureng kenal saper2 dalam gambar2 tu.. boleh saper tolong tag kan nama2 artis tu?

    ReplyDelete
  23. artis melayu mengejar syurga dunia....

    ReplyDelete
  24. kalau korg nak tau, artis melayu nie semuanya bodoh, jahil, lembam, retard, tak berpendidikan tinggi, lemah IQ, belajar takat SPM. Golongan hina yg tak sumbang apa2 kpd pembngunan negara. Sebab tu ar jadi camni. Bodoh punya artis Malaysia!

    ReplyDelete
  25. agak2la juak...
    aq pn sosial gak..
    tp xgak amek arak neh suma...
    wahai artis,insafla...

    ReplyDelete
  26. artis malaysia mmg bodoh2. mana ada pelajaran, nanti dah expired mulalah merempat dok rumah pprt. depa ni tak sedaq ka yang bekas2 artis dulu pun mewah masa muda. la ni? sakit perut pun mintak duit kehulu kehilir nak beli pil chi kit teak aun.. porahhh. dasar bajingan memalukan Islam.

    ReplyDelete
  27. to rileks la.... aku rasa education kau ni hebat tapi sayang dari segi moral menunjukkan kau ni datang dari keluarga bermasalah... aku tumpang sedih atas nasib kau aku lak education cuma sampai standard 4 je bro..!!! tapi alhamdulillah.... arak aku tak minum,rogol anak orang jauh sekali.. sebab aku boleh fikir... what you give... today Allah akan reply.... balik soon or later aku tak tau bila kan itupasal apa hal.... lu pikir la sendiri!!!!

    ReplyDelete
  28. ada beza ke party tempat gelap dengan parti terang (AJL)

    ReplyDelete
  29. tua2 pun tak pandai insaf... huh... wat malu je...

    ReplyDelete
  30. bodo punya orang....

    ReplyDelete
  31. ish3...bangang punya artis...pondan pn mau layan..dh ar parti duk wat gile2..bile soal je pndai pulak mnjwb...memang hipokrit...

    ReplyDelete
  32. rasa cam kenal lak party ni...rasenye wrap party utk filem baru...gambar familiar..sape yang tunjuk kat aku ni?

    ReplyDelete
  33. sesape yg teringin nk belakon & jadi artis tu toksah la...kang rosak diri tu join geng2 mcm ni. kalo niat ikhlas nk blakon pn, sekeliling manusia penghasut jd cam budaya kafir, goyang jgk iman tu...

    ReplyDelete
  34. Inilah dia artis malaysia (islam) yang korang bangga2kan tu.. tengoklah betul2.... apa kau rasa?? oren??

    ReplyDelete
  35. Salah saper??? Masyarakat terlalu mengagungkan manusia hina seperti artis artis yang macam dah tak ada agama ni. Mereka punca semua muda mudi terjebak kelembah hina sebab ikut idola artis artis yang tak bermaruah ni. Hina sungguh... anjing dalam longkang lagi mulia lar!!!!!!!

    ReplyDelete
  36. jangan nak lepas geram kat artis2 ini...mereka sekadar nak lepaskan tension lepas shooting filem...aparah...kolot betul lah korang! moden sikitlah...indonesia dah jauh ke depan...kita masih ditakuk lama lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tensen ye?? cite2 skrg lakonan pn x de kualiti... penat ye?? P.Ramli pnye cite jaoh lg bes la!!! ko nk bandingkan indon lakhnat 2?? dulu ngare srambi Mekah, skrg surau pn blh jd tmpat maksiat!! x ingt 24.12.2004???? nk jd kat MLYSIA?? hahaha.... bodoh nye la... hilang dek asutan setan!

      Delete
  37. SAPA MINUM ARAK MMG CELAKA GILA!MANA KORANG KATA ZMN MAJU?ISLAM XKIRA ZAMAN.LAMA/MODEN.YG PENTING ISLAM.KORANG YG SEDAP CKP SNG LA.MMG NERAKA LA MINUM ARAK NI KAT DUNIA.XTAU PASAL AGAMA LANGSUNG.MAK BAPAK KO XAJOR KOT?TU YG JADI SERUPA CELAKA!!!

    ReplyDelete
  38. ini la harga yang harus dibayar untuk mencapai status negara maju..keruntuhan akhlak warganegaranya...seperti di negara2 barat...zero aset

    ReplyDelete
  39. dunia nak kiamat dah.. sebijak2 manusia adalah manusia yang membuat persediaan untuk hari matinya.... insaflah sebelum terlambat.. sesungguhnya azab allah s.w.t itu amat pedih!!! sehingga takterucap dengan kata2 untuk menggambarkan betapa dasyatnya seksa bagi org2 yg melakukan maksiat...

    ReplyDelete
  40. pelikkan?

    masa kawan2 artis yg meninggal dunia, diaorg pergi untuk ucpan selamat tinggal, menangis2 di tanah perkuburan, pakai spek hitam..masa tu ada tanda insaf ke dlm diri masing2?

    tp kenapa boleh jadi mcm ni? orang islam kita pulak tu...kalu org kapir lantak dialah sbb dia mmg sbg kayu bakar..tp kita ni sbg org islam...kita yg akan dibakar...(ingatkan utk diri sendiri jugak ni)...Allah dah bagi mcm2 hints spt tanah runtuh, kawan2 kita yang meninggal dunia....bukit antarabangsa runtuh tanahnya, nnti x lama lagi, tiba2 kota kinabalu tu aktif semula sebagai gunung berapi...

    ReplyDelete
  41. best nya... kat mane club ni??? rugilah sy sbb x join sama2.. setakat minum beer X ade standard lah... hujung bulan ni aku belanja minum LEVER 5 & ROYAL SELUT, baru ada CLASS.... org kapir baik lah kwn, komputer yg kita guna ni pun org kapir yg buat... kau pun bukan nya kuat agama... pandai2 nak mengadili org....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodohnye ko!!! LEVEL 5?? ROYAL SELUT?? HAHAH.. ko mmg de kelas... nnty dh mampus pn dok tmpat berkelas... NERAKA JAHANAM!! WEYH!! KITE X DE YG SEMPURNA! TP X BERMAKSUD SOKONG JE BILE ORG WAT JAHAT!! NK SLAMATKN DIRI SNDRI DRI DAPAT SAHAM NERAKA LA SHETAN!!!
      BTULKAN PNDANGAN KO SBLUM KO MURTAD!

      Delete
  42. Ugama apa yang membolehkan kita seperti ini...??

    ReplyDelete
  43. kkkaaahhhpppuuuiiitttApril 27, 2010 at 1:43 PM

    ala...... korang kutuk2 pun korang tetap suka tengok dorang2 nie berlakon, sokong dorang nyanyi... ala.. cermin sikit muka korang dulu.. nak kutuk pun tengok diri sendiri dulu.. ada kah diri tu sempurna enough!?
    aku bukan sebelah pihak dorang nie... aku tau dorang buat tu salah... tapi jgn salahkan artis je, orang biasa mcm korang lagi ramai kat parti2 cam nie.. ada siap parti bikini, parti minum, parti karaoke, semua... plz lah.. get a life !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn kutuk, tapi nk tegur jer. dalam perkara2 yang mungkar, kita kene tegakkan yang batil (Kebenaran) walaupon kita sendiri pon mcm setan. wallahua'lam. belajar agama tiada penghujung nya, cetek agama maka jadilah kita mcm apa yang kita lihat di malaysia sekarang. Artis tu adalah salah satu contoh yang masih xsedar2 lagi. niat xmenghalalkan cara.

      Delete
  44. parti tak smestinye hidangkan arak, b'pakaian seksi tak smestinye ade seks.
    tp cube berfikir lebih jauh. klau kite ade kat situ pon, tlah mnimbulkan bunga2 zina & m'jurus kpd zina & bakal menimbulkan plbagai mslh sosial. lps uh generasi yg spatot nye m'jadi pmimpin makin kurang akibat mslh sosial td uh. p'kara ni dlm jngka pnjg akn efek ngra. skrng pon da bole nmpk.

    rse nye bnd ni da trng2 BERDOSA, tp ade plak seorang HAMBA ni sebok sgt nk back up. hmm. otak CAIR sgt mcm tu la. susa nk piker mane btol mane salah.

    walau sjaoh mane pon kita blaja, walau stinggi mane pon jwtn kita, & walau sekaya mane pon kite, agama tetap yg teratas. out dated ke tak, agama yg kite pegang. mungkin HAMBA yg td uh ATEIS kot.

    ReplyDelete
  45. macam haram jadah...
    x ingat sejadah lagi ar 2...'
    bangang...
    tuo x sedaq dirie...

    ReplyDelete
  46. nie semua PLASTIK SAMPAH JAHANAM BARUA

    ReplyDelete
  47. yg dress pink,kuning ngan hitam tuh susuk tubuh cam jantan jer?pondan pon layan ker diorang nih?

    ReplyDelete
  48. eh 2 bkn ke ryzal jaafar??xclap aq dye brpljrn gk ad diploma komunikasi 2..tp 2 la hampehh...xtaw r dunie na kiamat daa...

    ReplyDelete
  49. kepada sesape yang bersaudara dengan memane mufti negeri, tolonglah tanye, apa usaha mereka selaku mufti? bile tengok sume ni berlaku di setiap negeri..tentang artis tu, lantak dorang la..dorang pun tahu hukum..masing2 gi sekolah..Datuk harussani zakaria, datuk mat noh gadot..dah lama dorang ni jadi mufti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. JGN HARAPKN ORG ATAS JE!! KO PN ISLAM KN?? BLH REPORT KN.. JGN TUNDING JARI KAT ORG JE OK....

      Delete
  50. Alamak, camane gambar ku bleh ade dalam nie...?

    ReplyDelete
  51. Ayooooooooooo........camana geng ku leh terjebak sama nie.... malu kaum tol gaya camnih...wat la ganaz sikit lagi,baru la dapat rare pic...apa raaaa http://xat.com/hangout -- AVATAR

    ReplyDelete
  52. nak pic geng ni yg lagi kejam dan sadis sila ke http://xat.com/hangout --- Private AVATAR

    ReplyDelete
  53. BODO....dah tau perangai mcm ni ade lg org melayu puja nak gile artis2 ni......yg ko jdkan ikon konon tu kenapa? Tahu x makna ikon? Ikon ke NERAKA ada la.....Aku dah lama meluat tahap geli dgn golongan ni....sbb tu aku x msk panggong, x beli CD, klu ada pun yg free atau cetak rompak! Sbb aku meluat golongan perasan yang tak tahu di Untung ni......

    ReplyDelete
  54. kalu out of dated yg terbaik dlm khidupan...kalu miskin hina susah payah care rasulullah hidup dlu2...aku lbeh rela ikut baginda...

    mereka yg sibuk mgejar kdunian nk moden la pe la. tidakkah mereka ni sedar agama apa yg mereka anuti...dan jgn marahkan mereka yg cube menegakkan islam kerena sudah MENJADI TUGAS SESAME SAUDARA ISLAM...mereka yg berdiam diri samalah seperti org dlm gambar ini...

    aku lbih rela dikutuk dihina katak bwh tempurung ke ape ke...sbb itu care rasulullah hidup DEMI LAKSANAKAN ARAHAN ALLAH...tetapi saudara2 seagama ku sekalian...ikon sebenar adalah rasulullah...

    minum arak moden xkolot?...maka samalah erti mengatakan rasulullah itu kolot...fikir betul2...berdosa besar tu...

    jgn dicerca mereka yg benci kemaksiatan...jgn dicerca mereka yg sudah pon dlm ombak kemaksiatan...sedarkanlah mereka semula dgn cara yg sama RASULULLAH guna untuk menyebarkan Islam suatu ketika dahulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Modern stiil IslamicSeptember 29, 2012 at 8:31 PM

      Semua manusia haruslah menjadi modern. Supaya tidak ketinggalan zaman. Tapi yang artis tu bukan modern tu sesat. Lady Gaga pun sama, tak hormat agama dia. Tak kira kristian, buddhist, Islam, etc mengajak kita melakukan kebaikan. Wahai orang Islam, lagi satu sekarang trend terbaru pakai tudung tutup semua aurat kecuali satu pakaian ketat. Yang tu pun salah satu bukan modern tapi sesat, trend tu pun bukan trend tapi sesat sebenarnya. Tolong jangan salah faham istilah modern. Islam kearah kemodenan.

      Delete
  55. Mari kita cuba renungkan semula. Kenapa semua ini bisa terjadi....!!!! Siapa salah....!!! Kita yang TERTENGOK GAMBAR INI ke....!!! Atau Mak Bapak yang melahirkan dia orang ini ke.... !!! atau Cara didikan ke... !!!!! atau Sistem kemunafikan dalam negara kita ke...!!!! atau Pemimpin-pemimpin negara yang ada kuasa sekarang yang hipokrit kononnya mengamalkan ISLAM SEJATI ke.... !!!! atau siapa lagi yang kita boleh senaraikan untuk dipersalahkan...... yang pasti, anak-anak yang dilahirkan seperti kain putih. Yang menYAHUDIkan dan meNASRANIkan anak-anak ini ialah mak bapak dia... tambahan pula, manusia dibezakan dengan BINATANG ialah akal fikiran. BINATANG tiada akal @ otak fikiran, tapi manusia ada.... jadi... apa nak jadi.... marilah kita sama-sama muhasabahkan diri kita... Kena ingat, apabila BALA diturunkan kepada manusia, bukan manusia yang membuat salah sahaja terima. Tapi semua manusia akan kena. yang baik ke. yang Jahat ke. orang alim ke. Lebai ke atau yang munafik sekalipun.... ALLAH MAHA BESAR....

    ReplyDelete
  56. Saudara RN... tahniah & baguslah. Dalam Program TV yang diHOSkan oleh RN. RN sangat petah berkomunikasi... tapi sayang, hakikat sebenar tunggag langgang. Insaflah. Anak-anak kita sendiri dah besar panjang. Apa kata jikalau JANTAN-JANTAN lain MENODAI anak tuan-tuan sepertimana dalam gambar ini. Minta tuhan jauhkanlah....

    ReplyDelete
  57. Kepada lelaki-lelaki di sini..
    Sila LARANG isteri anda dari memakai SELUAR KETAT dan LEGGING bila keluar rumah..
    Suami sepatutnya mendidik Isteri ikut cara Islam..

    Ini blog kontroversi saya:
    http://mypanty.blogspot.com

    ReplyDelete
  58. jangan disebabkan artis2 kita yg tidak menjaga batas2 pergaulan...masyarakat malaysia bakal menerima bala daripada ALLAH

    ReplyDelete
  59. pada pandangan saya, masalah ini boleh diatasi dengan cara berikut....kita arahkan Pemimpin peringkat tertinggi kita mengharamkan sebarang kelulusan membuka kelab malam, kelap urut, kelab judi, rumah urut dan semua permohonan yang melibatkan hiburan malam....negara kita, negara ISLAM...apa kejadahnya kita terpaksa akur dgn bangsa berugama lain....kononnya untuk menjaga hati...tapi wahai pemimpin agama dan tokoh2 agama yang kononnya mempertahan tunggak agama....inilah masanya pak sheikh-pak sheik yang dok kat masjid dan pejabat agama selama ini, jangan dok makan gaji buta....bertindak segera membenteras segala maksiat yang melanda negara kita nie....Tuan2 semua ada kuasa meluluskan dan mengarahkan....apa nak tunggu lagi...anak bangsa apa yang melambak ekarang nie kat tempat2 maksiat...anak2 bangsa MELAYU. Tak malu ke? Mungkin anak2 para alim pun ada terlibat sama dalam kumpulan maksiat tu....patut la bapa dia diam saja...malu konon...tapi tak takut ngan hukum dan bala yang akan allah turunkan....wahai PEMIMPIN yang mempunyai kuasa....bertindaklah sekarang, bukan artis sja, orang biasa juga dan yang lebih menyakitkan hati adalah bangsa kita...MELAYU...sendiri dah lupa asal usul mereka....asal minum kopi....la ni dok minum todi.....nauzubillah..minzalik.....ALLAH HU AKBAR

    ReplyDelete
  60. kepada rilek la: kau tu bajet maju sangat apesal? arak tu dah berkurun lamenye wujud.. xupdated langsung dengan ilmu pengetahuan. isy3... ade jugak manusia bodoh macam kau ni dalam dunia yang dah maju ni? apelah!

    ReplyDelete
  61. apa nak jd la dganartis tnh air kta yg gila glemer,gila vvvvvvvip,gila publiciti murahan??????????bertaubatlah........

    ReplyDelete
  62. Marilah kita sama-sama mendoakan semuga ALLAH S.W.T memberi taufik dan hidayat kepada semua insan-insan yang berada dalam gambar ini termasuk RN. Pada pengamatan saya, yang MENONJOL lebih tu bukannya PEREMPUAN @ WANITA, tetapi GOLONGAN-GOLONGAN insan yang DUA ALAM. Semuga kita semua kembali kepada perintah yang sebenar berdasarkan hukum ALLAH S.W.T... Insyaallah...

    ReplyDelete
  63. kau tk usah lah nk komen dia orang kau sendiri pun tk betul.kau pun minum arak ,perbetul diri dulu... sebab sifat hukum hanya terletak kepada dia..hangdok curi sifat dia....layak kah hang nk menghukum manusia...ilmu pun tk ada..ikut emosi bila bercakap(kalau kami beri hidayah tk ada siapa boleh sesatkan kalau kami sesatkan tk ada siapa boleh bagi pertunjuk)

    ReplyDelete
  64. confrm ke 2 arak.?
    jgn mnuduh tnpa mngetahui prkara sbnar.!
    itu dh mnimbulkn baur2 fitnah.!
    awak smue dh besar,pikirlah.!

    ReplyDelete
  65. aku sakit ati betul dgn ogr yg kata arak tu seolah2 dapat menunujukkan perubahan zaman..kepala bapak dia mengajar macam tu...mesti tak ada pegangan agama or dia ni kafir laknatullah!!! berhibur tak salah..ada batasannya...bukan suka ati jer....ingat skit beb...siapa yg bagi nikmat hidup kepada korang? bila2 jer Allah boleh tarik nikmat tu...

    ReplyDelete
  66. pertama sekali...yang mengumpat tu, rukun islam dan rukun iman tu dah buat ke semuanya?...kalau smbhyg 5 waktu pun tak buat, takyah la nak kutuk...korang pun blom kompem masuk syurga.

    kedua....kalau nak kritik pun, biar ler berbentuk nasihat...nie tak, maki hamun sumpah seranah...mana ler dia org nak dengar....bikin artis tu panas ada la...biar berpada2.

    ketiga... kalau betul la korang ni alim dan mulia seperti yang dikatakan, apasal korang pegi blog ni? apasal korang carik 'gambar panas'?....bak kata post kat atas, "aku lebih rela ikut cara hidup rasulullah"....nabi ada suroh kau carik 'gmbr panas' kat intenet?...

    tak payah nak jawab post ni...korang jawab dgn diri sendiri..

    'renung-renungkanlah' =)

    p/s: pasal syurga neraka, dirahmati atau dilaknati...korang tak payah la risau,benda tu di tgn tuhan...bukan kat tgn korang...yg korang blh buat cuma nasihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ARTIS 2 PANAS?? NERAKA 2 SEJUK EK??
      BESNYE... KO NK MSUK2 LA.. KTRG X NK.. SBB TU KUTOK... CKP LEMBUT2 DE NK BERUBAH?? X DE KN.. KITORANG BUKAN SBAEK2 UMAT, TP KTRG X NK TRUT SAME MSUK NERAKA SBBKN MAKHLUK MCM KRG!! SETITIK ARAK 44 HARI AMALAN X TERIMA... MINUM SEMALAM, ARINI NK MAMPUS X DE GUNE SOLAT SUME DH!!!
      SEDAR N INSAFLAH SBLUM TERLAMBAT....
      EHEM2.. ORG YG MSUK POST NI BKN MAKSUD TERTUJE NK IDOP MCM NI!!
      NK TGOK SAPE YG DH HANYUT.. BRU JD ARTIS DUNIA DH MCM DUNIA NI KO PNYE... SERONOK KN.. HAVE FUN HERE AND DI AKHIRAT NNTY YEW.. :)
      SMILE NOW!!

      Delete
  67. idola ak nabi muhammad..bukan artis mcam sial ni..yang cakap arak je kot 2..ak rase die pn mnum arak la kot..kau tau tak dalam AL-QURAN bgtau yang arak 2 HARAM..kalau HARAM masuk NERAKA..tak takut NERAKA ke???bukan ak yang cakap masuk NERAKA tapi AL-QURAN..kau kenal AL-QURAN??semua kata2 ALLAH..hah enjoy lah kau puas2,bile dah mati masuk kubur mula la mintak nk pergi dunia balik nk buat ibadat walau 1 saat pn,tp mase 2 dah xde ruang dah kau nk bertaubat..

    ReplyDelete
  68. kepada yang kata org g blok ni nak cari gambar panas. kau ingat orang nak tgk sgt benda2 kotor ni ke. aku melawat blog ni pun sebab tengah buat research pasal sejauh mana umat islam malaysia ni rosak akhlak. jgn paranoid sgt

    ReplyDelete
  69. Assalam...biasalah bro da dunia akhir zaman memang banyak arr bende2 nih...jadi jahiliyah balik.betapa xtau bersyukur nyer kiter kat Allah swt.setiap perkara yg dibuat(maksiat) pasti ader balasan n azabnya unggu jelah.

    ReplyDelete
  70. artis...hahaha, tu yg kawin cerai tu. lau artis yg pompuan buat statement nk cari lelaki beriman. cermin la diri...

    ReplyDelete
  71. Biar laa tak confirm masuk Syurga lagi... asalkan jangan dah confirm masuk Neraka suda...
    Actually kat mana-mana hotel atau kelab malam, kalau air yg halal cuma dihidangkan guna gelas khas yg mmg utk air halal..gelas kurus tinggi tu.
    arak, beer, dan lain-lain minuman beralkohol ada gelas tersendiri. org tak minum martini dlm gelas wine, takde sape minum beer dlm gelas shot, mcm2 jenis gelas khusus tau.. so sesapa yg nak menegakkan benang yg basah nak kata gelas tu tak semestinya arak mmg bodoh, tarak otak, katak bawah tempurung... hohohooo....

    ReplyDelete
  72. rosyam nor pon ada!!! ish3 apa la org melayu sekarang...

    ReplyDelete
  73. Pergi mati aa artis melayu....

    ReplyDelete
  74. siapa artis2 tu? tak kenal...

    ReplyDelete
  75. semua mereka dalam gambar ni PUKIMAK KAMU LAH... SIAL NYA KAMU.. BERLAKON KALAH IMAM OOOO TAPI PERANGAI IBLIS PUN TAKUT DEKAT... KIMAK KIMAK KIMAK LAH KAMU SEMUA SIALAH..... ANJING BABI SETAN

    ReplyDelete
  76. tu rosyam nor kan? alamakkk... tetibe ilang respek. T_T

    ReplyDelete
  77. jgn salah sangka,,ni mungkin khianat..
    mnelah ni ni cuma dinner~?
    (*sbnye aq pn xtw tp berbaik sangka..)
    xkn la kowg xpnh notice rmi sgt kerumunan manusia dengki dlm Malaysia ni.
    Picture Can Fake,,Fake Your Eyes,,Fake Your Faith..

    -drummerworld-

    ReplyDelete
  78. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  79. siap lokasi ye. bole g rush ngan geng JAWI

    ReplyDelete
  80. itulah artis...penuh kepalsuan segelintir bawa lumpur,yang lain terpalit .atau mungkin x tahu hukum agama......

    ReplyDelete
  81. Kelakar ar, sbb arak + artis melayu + pondan + gay + smua jenis dadah + maksiat = bertelagah sama melayu,ape mende ni, yang tu kutuk ni...yg ni kutuk hok itu...melayu same melayu ni...satu lagi kalu x cukup ilmu pasal agama yg cakap, bantah saje, yang dah memang x cukup agama tu, aku sarankan baik korang gali lubang kubur sendiri,kasi potong,kasi itu anjing makan,lu suruh itu anjing berak sama lu, kasi tanam hidup2 baru langsi, 3 paku atas kepala ma, nanti malaikat maut datang dia kasi pukul sama lu...lu bikin adjust sama dia la lembut sikit bang pukul tu sakit "dalam kubur tu", aduh...kata langsi, kata bangsat sgt nak hebat minum arak kejadah air kencing setan ka gi minum kejadah ape, alahai manusia,bodoh sebodoh bodoh umat...what the fuck...haish gi mampus la babi kaki minum busuk bau bangkai bernyawa,macam gampang haram korang hidup kat dunia ni buat semak aje...xde korang ni lagi aman kot Malaysia ni lagi maju kalu korang,x buat,x try,x ikut kawan2, dan segala jenis x ar...aku tgh korang ni mcm bongok je, ape org buat ka buat,abis org tu makan taik ka pun ikut sama la...by the way...aku mat rempit yang berjaya...hidup ak ngan motor main atas track...aku memang sampah masyarakat...tapi korang sampah sarap x guna tepi jalan buat tadah ape yg ditijaknye masyarakat...hemph mampus la korang...

    Alhamdulillah...hari ni last day aku merempit...tuhan dah buka hati ak,dan ak sempat bertaubat buat kebaikan...korang yg hina dina lagi masuk neraka bila lagi...ak rase xpayah kot..korang2 yg kaki2 tu jadi kayu api je kat neraka, buat suam2 kat syurga...ok

    ASSALAMUALAIKUM.....

    ReplyDelete
  82. mna dia artisnya..org biasa tu

    ReplyDelete
  83. begitulah pergaulan bebas,emoga kita jangan mengikutinya

    ReplyDelete
  84. kita harus bisa jaga diri gar tidak terhasut ama hal2 kesenagan duniawi

    ReplyDelete
  85. tu bkn amoi 8tv quickie ke? hahahha

    ReplyDelete
  86. w/pn u all artis....tp jgn la smpe lpe dri....jgn lpe pd agama....jgn Islam atas nama shja....skrg blh la korg pk enjoy....sok dh tbe msanyer,dh terlambat tok bertaubat....so,sblm terlambat,cpt2 la b'taubat....sblm jd artis beginikah hdp korg? x kira apepn krja yg kita wat,asalkan jgn lupa agama......

    ReplyDelete
  87. cian cian kumpul ramai2 tegok kencing setan..1 titik arak 80tahun dlm neraka..

    ReplyDelete
  88. Korang2 yang mengomen kat sini baik sangat ke? Pijak semut xmati. yang duk mengata xbaik2, taip ayat2 xberapa elok dibaca. sakit mata je. Kata org dalam gambar buat dosa, yang duk mngata tu xberdosa ke? Xsokong mana2 pihak. Ada akal, pikiaq la sendiri. Kui3

    ReplyDelete
  89. hrp2 kerajaan wat undang2 x benor org islam msuk kelab mlm...
    sume ni keje org kafir blake, bkpelaa org islam ni nk ikot sngat??? x phm aku!!

    ReplyDelete
  90. Kerja org kafir buat itu yang org Melayu/Islam nak ikut sangat. Jika kerja amalan baik org Melayu/Islam buat, org Melau/Islam sendri tak nak ikut apahal lagi org kafir terus tutup mata. Tapi jika kutuk mengutuk sesama Melyu/Islam ramai pulak yang mendakwa mereka adalah Islam...

    ReplyDelete
  91. mmg betul dunia nih dah akhir zaman....x pernah belajar pasal agama ke??? manusia dikurniakan akal fikiran yang sempurna daripada binatang tapi kenapa macam takde kepala otak mcm tak reti je nak bezakan yang mane haram dan mane halal...tak tahu ke yang menukar jantina adalah dosa besar! dan nabi s.a.w. sendiri tidak mengaku kita umat...saya tidak mengaku saya nih bagus...tetapi sebagai umat islam kita wajib menasihati sesama islam...sudah terang lagi bersuluh yang sememangnya arak itu adalah kencing SYAITAN laknatullah....urm... gambar nih pon da boleh mendatangkan fitnah...memanglah yang menyebarkan fitnah tu berdosa tetapi yang menimbulkan fitnah seperti gambar di atas laaagi! berdosa...kite sesame doakan supya mereka mendapat pentunjuk Allah... Amiiin...

    ReplyDelete
  92. wah...
    siap rosyam nor pakai baju dengn logo
    pilih kasih woooo..
    hahahaha(promo kot
    cewek gemuk pakai singlet tu macm muka stacy.....
    (kembar kot)

    ReplyDelete
  93. wah rancaknyer mengutuk,korang la sume yg paling sempurna tu agaknyer kan.Daripada mengutuk,cermin diri sendiri tu dulu

    ReplyDelete
  94. bukan gmbar dieorang tgh shooting ke?

    ReplyDelete
  95. kamu orang nie pandai komen saja jangan2 kamu org lebih lagi teruk

    ReplyDelete
  96. ambo rase pandai2le sayang ownself & darah melayu

    ambo agree sama honey-roses jadi kureng respect kat r.nor.

    ReplyDelete
  97. kepada relek... cakap pikir kepala hotak ..hukum jgn dipermainkan..mula-mula arak ..lepas tu????... ko ni mmg tak belajar sejarah sejarah dan sirah nabi dulu..balik rumah buka buku..penuh ilmu baru ko buleh bercakap..kalau kepala , iman dan dada kosong...zip jer mulut ko tu...bawa bawa bertaubat

    ReplyDelete
  98. mula-mula arak, lepas tu sekslah pulak.mereka syok sangat jadi artis, sebab tu mereka lupa diri!!!!...........

    ReplyDelete
  99. Korang try masuk Hard Rock KL malam minggu pkl 1130-3 pagi . 85% melayu tonggang terbalik dalam tu. Tak payah asik nak tembak artis je. Biar dorang nk masuk neraka ke apa. Kita berdoa semoga bangsa kita bertaubat.

    ReplyDelete
  100. Dalam kanun jnyah syar’iyyah, ssorng yg tlah sabit keslhn mnum arak atau sbrng mnumn yg mmabukkan, sama ada dia mabuk atau tdak, wajib diknakn hukumn sbat tdak lbih dr 80 kali sebat dan tdak kurang dari 40 kali sebat. Hukuman ini adalah berdalilkan hadith Rasulullah s.a.w yang diriwayatkan daripada Ali bin Abi Thalib r.a yang bermaksud:

    ”Rasulullah s.a.w telah menyebat orang yang minum arak sebanyak 40 kali sebat, dan Saidina Abu Bakar telah menyebat sebanyak 40 kali sebat juga, dan Saidina Umar menyebat sebanyak 80 kali sebat. Semuanya adalah sunnah Rasulaullah s.a.w. dan inilah yang paling kau suka”.

    ReplyDelete
  101. Hidup artis2 yang sosial macam ni lah, jika tidak diorang mungkin akan tersisih atau dipulaukan oleh artis2 lain.

    Sukar nak jadi artis yang baik - contohnya; Dulu ada artis popular MAWI membuat kenyataan agak2 macam ni : Mawi enggan berlakun - takut terlibat dengan dosa dan maksiat spt. pegang2 / peluk2 perempuan bukan muhrim.

    Apalagi, esoknya ramai artis2 terkenal termasuklah Rosyam Noor, Awie, dan banyak lagi artis2 popular yang kutuk Mawi - kalau nak jadi ustaz jangan jadi artis, kalau tak pegang popuan macaman nak berlakon, dll lagi kenyataan yang memalukan agama Islam...Habis, nak jadi baik macamana? Akhirnya Mawi mereka sisihkan dan dilupakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. IRAN TU BUKAN ISLAM SEBENAR. MEREKA ISLAM SESAT TAPI FILIM DIORANG TAK DE PUN BUKA AURAT, SEKS,CIUMAN, PEGANG2 MEMANG X DE. Pelik tapi benar

      Delete
  102. Hidup artis mna yg x sosial? even org biasa (yg bukan artis) pun dh mcm ape je sosial nye. yg gud boy gud gurl x pg clubbing, mmg susah sgt nak cari skrg.. if nk tegur, be professional.. xyah kaong2 mencaci.. tgk dlu khdpan skrg mcm mna.. byk dh yg rosak.. apa lagi dorang yg suka bersosial.. sy x heran tgk gmbr kat atas.. in real life, mmg cmni la.. just hope dorang cpt sedar.. bersosial byk mendatangkan kesan negatif.. if pndai control, just suka2.. ok la tu kot.. just tau2 la batas masing2.. hidup x enjoy, xbest jugak kan.. at least dpt release tension dgn kwn2.. just dn be too much la.. itu je..sy pun x sokong bnda mcm ni.. cz sy bukan jns clubbing.. & sy x suka those yg kaki club.. kaki enjoy yg lebih2.. if u all nk dorang cpt berubah, pray for them. dn just talk. ;) peace...

    ReplyDelete
  103. hanya dengan adanya hukum hudud di jalankan di negara kita, baru segala macam kebobrokan umat melayu dan umat kufur akan lenyap. dengan adanya penguatkuasaan agama yang ketat dan adanya pemimpin islam yang warak dan beriman sebenar-benar beriman dapat menaikkan kembali martabat umat islam... 1teguk minum air yang haram dan 1suap makan benda yang haram... maka 40 hari amalan baik orang islam itu, langsung tiada pahala di sisi ALLAH. tu baru 1teguk atau 1suap... kalau hari2 minum atau makan, bayangkan berapa puluh tahun mereka dalam keadaan sia2 menjadi orang islam... dan kalaulah mati, apa yang akan meraka rasa? kerana dalam tempoh itu, tiada pahala yang mereka bawa... kerana pahala penentu selamat di akhirat... dosa penentu keburukan dan kesengsaraan di akhirat... insaf, sebelum mati!!! wallahu aklam

    ReplyDelete
  104. artis ke>??mane artis??tak kenal pn..sukati diorg lerr..korang bkn nya baik sgt..BAHASA korg jer dh melambangkn perangai korang..BAHASA KN JIWA BANGSA..ktuk mgtukla korg sesama agama k..bagusla tue..

    ReplyDelete
  105. Siapa orang-orang ni? Mana tahu mereka sedang minum arak? Mana botol-botolnya? Dan mereka tidak bersalah jika bersama pondan. Hanya bergambar. You need solid proof! Jangan fitnah. Jaga diri sendiri lagi baik.

    ReplyDelete
  106. jangan ckp sebarangan..boleh menuju ke arah kekafiran kerana bertentangan dgn hukum Allah.

    ReplyDelete
  107. ayah saya tidak merokok apatah lagi meminum arak, walaupun kami bukan Islam, sampai dia meninggal dunia ..bukan ingin bangga.. di dalam hati saya, Islam itu sungguh cantik, indah dan logik.. kerana Islam melarang umatnya memakan makanan yang diharamkan sbgai contoh: maaf saya menyebut bab1 atau khinzir... iaitu binatang yang memakan muntahnya sendiri, di dalam badannya ada cacing pita yang takkan mati apabila dimasak walaupun beribu tahun .. sebagai umat Islam kenapa sstgh pihak tidak menghargai agamanya? kenapa tidak menutup aurat? kenapa x mendekati laranganNya..
    Anda sepatutnya bertuah kerana dilahirkan sebagai umat Islam...
    dari kecil terpelira..
    ingatlah anda itu bertuah, hargailah agama mu..
    tidak semua orang begitu itu sya tahu

    ReplyDelete
  108. Yang aku tengok...mereka ni minum air 100 plus ngan teh bunga aje. Kalau dah jadi artis, nak cakap apa. Pakai tudung tutup aurat..tapi suara keluar lagu cinta. Suara pun aurat juga. Kalau betul2 kita nak artis Malaysia ini bersih suci. Pakai purdah nyanyi lagu nasyid... Saya tak terkejut dengan perkara ini sebab bukan artis saja yang mcm ini. Yang tak mcm ni mungkin imam2 dan para isterinya, ustaz dan ustazah dan manusia yang memang alim. Kesilapan macam ini kena kembali ke pangkal jalan, Tuhan sntiasa memaafkan dan ingin membawa kita ke jalan yang Benar. Hari2 sembahyang minta jalan yang lurus..pasti ketemu Jalan itu.

    ReplyDelete
  109. tak tkut kha x sempat taubat masyaallah...

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen Anda Sini: