Tuesday, October 25, 2016

Redza Rosli Sangkal Dakwaan 'Pilih Bulu' Terhadap Syarikat ProduksiRedza sangkal dakwaan bersikap pilih bulu terhadap produksi yang ingin mengambilnya berlakon.
PETALING JAYA: Pelakon Redza Rosli menyangkal dakwaan bersikap pilih bulu terhadap syarikat produksi yang menawarkan tawaran lakonan kepadanya apabila sering dilihat berlakon dibawah produksi sama iaitu Zeel Production.
Redza atau Ahmad Redza Rosli, 24, sebaliknya berkata, dia sentiasa terbuka untuk berlakon dibawah mana-mana produksi namun tidak menafikan rezekinya banyak bersama syarikat produksi berkenaan.

"Isu pilih bulu atau sesuatu syarikat produksi tidak pernah timbul dan saya menyangkal perkara itu.

"Jujurnya saya terbuka untuk berlakon dengan mana-mana syarikat produksi cuma saya mengutamakan produksi yang terlebih dahulu membuat tawaran.

"Harus saya akui kebanyakan projek lakonan saya bersama Zeel Prodcution tetapi itu kerana pihak produksi pantas membuat tawaran lain meskipun penggambaran drama belum selesai," katanya.
Redza bersyukur rezekinya dalam bidang seni tidak pernah putus.
Dalam pada itu, Redza berkata, dia tidak pernah mengamalkan sikap membodek seperti didakwa sesetengah pihak bagi mendapatkan projek sehingga dia dilihat anak emas syarikat produksi berkenaan.
Katanya, tuduhan sedemikian adalah tidak adil kerana sepanjang tiga tahun berkecimpung dalam bidang seni secara serius dia sentiasa mengutamakan disiplin dan kualiti kerja untuk mencipta nama.

"Alhamdulillah rezeki saya dalam bidang seni sebenarnya tidak putus-putus sejak tiga tahun lalu.

"Pada saya tidak timbul isu bodek, anak emas atau apa sahaja tanggapan buruk kerana saya yakin jika kita berusaha bersungguh-sungguh dan menjaga kualiti kerja, saya tidak perlu bodek sesiapa pun.

"Insya-Allah kerja keras itu akan dibayar dengan kemanisan yang kadang-kadang kita sendiri tidak sangka," ujarnya.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: