Tuesday, September 30, 2014

Hairi Safwan ajak peminat tunai umrah Disember ini


KUALA LUMPUR: Kerana kesibukan komitmen seninya, Hairi Safwan belum sempat pergi berbulan madu dengan isterinya, Fara Afiza Azman. Hairi berkahwin Jun lalu bertemakan teater tradisional negeri Kedah, Mek Mulung.
Tambahan pula isterinya yang juga seorang bakal guru hanya akan tamat pengajian sekitar hujung tahun ini. Dek kesibukan itu juga, Hairi dan isterinya belum memikirkan soal untuk menimang cahaya mata.
"Kalau nak fikir pun bab menimang anak mungkin tahun depan. Tapi siapa kahwin tak nak anak? Anak penyambung warisan. Cuma Insya-Allah kalau jadi seperti dirancang, saya akan menunaikan umrah buat pertama kali dengan isteri hujung tahun ini.
"Nak kata menunaikan umrah ini sebagai berbulan madu tidak juga. Insya-Allah ada rezeki kami akan berbulan madu atau bercuti ke mana-mana kemudian saja. Tapi Alhamdulillah kami dapat menunaikan umrah bersama itu satu kesempatan berharga," katanya.
Menurut Hairi, tawaran mengerjakan umrah itu diterimanya bulan lalu. Istimewanya pakej umrah yang ditawarkan Pimpinan Travel Sdn Bhd itu dilakukan dengan cara 'backpacker'.
Selain mengerjakan umrah, mereka yang berminat untuk menyertai kembara ini turut akan dibawa ke tempat menarik di Tanah Suci Makkah dan Madinah.
"Ini kali pertama saya mengerjakan umrah. Fokus utama yang ditawarkan agensi pelancongan ini memang menunaikan umrah dan bersiar-siar ke tempat menarik itu sampingan. Insya-Allah kalau ada yang berminat nak turut serta termasuk peminat saya amat-amat dialu-alukan.
"Pakej umrah secara 'backpacker' itu ditawarkan pada harga RM4,990 selama 10 hari 9 malam. Jangka masanya dari 30 Disember hingga 8 Januari depan. Kalau ada yang berminat boleh hubungi nombor 012-2132580, 012-35935441, 013-3533086 atau 012-25118744," katanya.
Ketika dihubungi Hairi sedang melunaskan telefilem Sopeah Jin dan Paku Pontianak.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: