Tuesday, September 30, 2014

Busana elegan sempena Aidiladha


WARNA popular tahun ini iaitu hijau zamrud antara yang ditawarkan dalam koleksi jubah BellaLiyana01.


MESKIPUN memakai potongan busana yang mengikut syariat wanita Islam, ia bukan alasan untuk kaum Hawa bergaya terutama bagi meraikan sesuatu perayaan atau majlis-majlis istimewa.
Koleksi jubah BellaLiyana01 memberikan sentuhan menawan untuk pakaian wanita, khususnya bagi mereka yang bertudung.
Perincian manik dan batu Swarovski di bahagian pinggang, lengan dan leher tidak hanya menyuntik elemen moden tetapi menyerlahkan gaya penampilan busana Muslimah.
Sentuhan bergaya itu merupakan hasil rekaan kolaborasi antara pemilik jenama Bella Ammara dan selebriti terkenal tanah air, Liyana Jasmay.
Pengasas jenama jubah Bella Ammara, Belle Alyahya berkata, rekaan bersama itu dibuat khas sempena Hari Raya Aidiladha yang bakal disambut umat Islam di seluruh dunia pada 5 Oktober ini.
"BellaLiyana01 menyediakan sebanyak 10 warna yang menawan dalam satu rekaan jubah dengan gabungan renda tweed dan kain satin.
"Antara varian warna yang ditawarkan ialah hijau zamrud, ungu gelap, hijau epal, kelabu lembut, merah jambu ros dan biru terang.
"Busana ini berkonsepkan klasik dan mewah yang direka khas sempena menyambut Hari Raya Aidiladha," jelasnya ketika ditemui pada majlis pelancaran BellaLiyana01 di Restoran The Apartment di pusat beli-belah The Curve, Petaling Jaya.
Gaya mewah
Dalam pada itu, Liyana berkata, jubah tersebut tidak hanya cantik untuk digayakan dalam kalangan wanita bertudung.
"Saya memberikan idea untuk meletakkan sulaman manik dan batu Swarovski sehingga di bahagian leher jubah. Ia akan memperlihatkan lagi gaya mewah busana ini meskipun jika ia digayakan oleh wanita tidak bertudung," katanya yang pertama kali terlibat dalam rekaan busana Muslimah.
Mengulas lanjut, Belle memberitahu, kolaborasi itu akan memperkenalkan rekaan-rekaan baharu berdasarkan respons dan permintaan yang menggalakkan daripada pelanggan.
Orang ramai boleh mendapatkan koleksi BellaLiyana01 pada harga RM294 di butik Bella Ammara di Seksyen 7, Shah Alam atau pembelian secara online di laman web bellaammara.com.


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: