Tuesday, May 6, 2014

Istimewa buat ibu tercinta


KUMPULAN tukang masak Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur menyediakan sendiri setiap hidangan khas sempena Sambutan Hari Ibu.


WANITA bergelar ibu adalah insan yang paling bernilai di dunia. Andai digadaikan segunung intan dan dileburkan emas permata belum mampu melunaskan jasa mereka.
Keringat tatkala mengendong generasi baharu selama sembilan bulan sebelum dilahirkan sudah cukup melambangkan betapa besar pengorbanan kaum Hawa.
Sehubungan itu, tarikh 10 Mei seharusnya menjadi momen indah bagi wanita yang bergelar ibu mendapat layanan manja daripada anak-anak.
Bulan Mei yang sinonim sebagai bulan meraikan ibu, lazimnya melibatkan aktiviti pemberian cenderamata atau makan malam bersama.
Bertempat di Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur selain berpeluang meraikan Hari Ibu dengan menikmati hidangan ala Jepun, China, tempatan dan Barat, hotel tersebut turut menyediakan perkhidmatan spa khas buat ibu tercinta.
Hari bersejarah
Pada 11 dan 12 Mei 2014, Hotel Grand Seasons, Kuala Lumpur menawarkan pakej minuman petang bermula pada pukul 1 tengah hari hingga 5 petang.
Dihidangkan pada harga RM58++ seorang dan percuma bagi kanak-kanak di bawah umur empat tahun, para ibu berpeluang merasai nikmat spa bibir, tangan dan tata rias ubah rupa daripada rangkaian produk kecantikan Mary Kay.
Malah, bagi 30 ibu paling awal mendaftar layak membawa pulang baucar kecantikan membabitkan rawatan muka, mata dan pelangsingan badan bernilai RM1,000.
Sebanyak 50 baucar berupa hadiah bernilai RM278 setiap satu menanti ibu-ibu yang bertuah.
Pengurus Pemasaran Komunikasi Hotel Grand Seasons Kuala Lumpur, Terry J berkata, pendekatan itu diharap mampu membuat para ibu berehat sepenuhnya sambil menikmati hidangan di hotel tersebut.

TANDURI ayam masakan yang turut menjadi kepakaran tukang masak Hotel Grand Seasons.


Beliau memberitahu, pihaknya yakin pada hari bersejarah itu, para ibu mahu lari seketika daripada tanggungjawab kelaziman mereka.
"Kami berpendapat perkhidmatan spa merupakan pilihan yang sangat tepat. Ia memberi ruang untuk mereka bersantai dan kembali segar selepas merasai sentuhan magis daripada rangkaian produk Mary Kay," katanya ketika ditemui Kosmo!
Selain menyediakan sesi minum petang, hotel tersebut menyediakan hidangan makan malam cita rasa antarabangsa pada harga bermula dari RM75++.
Kesemua hidangan diselia Ketua Tukang Masak Eksekutif Hotel Grand Seasons, Chef Randy YL Liow yang mempunyai pengalaman selama tiga dalam dunia kulinari.
Menjanjikan hidangan yang lazat, Randy mendedahkan setiap sos dalam hidangan merupakan adunan asli pasukan tukang masa di hotel itu.
Katanya, setiap rasa yang dihasilkan seperti masin, masam dan manis diadun sendiri menggunakan gabungan herba terpilih, buah-buahan dan sayur-sayuran.
"Kita mahu mereka menyerap pelbagai khasiat sepanjang menikmati hidangan kami. Oleh sebab itu kami memerah idea bagi menghasilkan resipi seperti menghasilkan rasa manis tanpa terlalu bergantung pada gula, ujarnya.
Mengulas mengenai hidangan yang pasti membuatkan ibu dan pengunjung terliur, ia melibatkan hidangan ikan siakap masak tiga rasa, sup ayam ginseng dan hidangan daging kambing gril ala China.


No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: