Tuesday, January 31, 2012

Busana likra muslimah penyeri wanita

NOR AINNA (kiri) mengiringi Suliza ketika merasmikan pembukaan cawangan Butik Mama di Shah Alam baru-baru ini.


DARIPADA sebuah perniagaan yang kecil, Butik Mama telah berkembang maju berkat kesungguhan pengasasnya, Nor Ainna Ibrahim.

Menurut Nor Ainna, sejak mula beroperasi pada tahun 2009, syarikat milik bumiputera sepenuhnya itu telah menjadi pengeluar jubah likra terbesar di Malaysia dengan menawarkan pelbagai rekaan jubah muslimah yang menepati cita rasa pelbagai golongan.

"Butik Mama yang terletak di Bandar Baru Bangi, Selangor kini mempunyai 30 rakan niaga utama dan lebih 400 rakan niaga mini di seluruh negara termasuk Brunei, Singapura dan Australia.

"Di Butik Mama terdapat lebih 1,000 koleksi jubah moden likra di bawah label Bussaina Apparels dan koleksi Ainna's Scarves untuk semua tudung dan selendang," katanya pada pelancaran cawangan terbaru butik berkenaan di Shah Alam, Selangor yang dirasmikan penyanyi popular 80-an, Datin Suliza Salam baru-baru ini.

Menurut Nor Ainna, perkembangan Butik Mama adalah hasil sambutan yang amat menggalakkan daripada para pelanggannya dan rakan niaga Butik Mama yang sentiasa membantu menaikkan nama butik itu serta memperkenalkan koleksinya.


PELBAGAI koleksi pakaian muslimah yang menarik sedia menanti pengunjung di Butik Mama.


"Justeru, dengan perkembangan dan sambutan baik terhadap koleksi Butik Mama ini, kami telah melangkah setapak lagi dengan melancarkan kempen 1Daerah 1Outlet.

"Melalui kempen ini, peluang perniagaan dibuka kepada individu-individu mahupun syarikat korporat yang ingin berkolaborasi bersama Butik Mama dengan menjadi rakan niaga outlet dan membuka outlet Butik Mama di mana-mana daerah atau kawasan pilihan di seluruh negara termasuk Brunei dan Singapura," katanya.

Tambahnya, outlet di Shah Alam merupakan outlet pertama Butik Mama manakala outlet seterusnya akan dibuka dan dilancarkan di Alor Star, Kuala Krai, Banting, Kuantan, Sungai Petani dan Taiping.

"Mereka yang mahu mendapatkan koleksi terbaharu kami di outlet Shah Alam boleh datang ke Butik Mama yang terletak di alamat 5A, Jalan Plumbum R7/R, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor," katanya.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: