Friday, March 9, 2012

Sumbangan untuk mangsa kanser


Chris Pikounis (dua dari kiri) ketika menyampaikan sumbangan kepada wakil tiga pertubuhan iaitu Persatuan Kebajikan Kanser Payudara, Majlis Kanser Kebangsaan dan Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia, baru-baru ini.


Wanita yang menjadi mangsa kanser payu dara tidak pernah keseorangan dalam perjuangan mereka untuk hidup secara normal.

Melalui bantuan kumpulan-kumpulan sokongan mereka bukan sekadar meraih simpati malah mampu menjadikan kehidupan lebih bermakna dengan membantu golongan senasib.

Perjalanan menjadi lebih mudah apabila ia turut mendapat perhatian syarikat-syarikat korporat yang tampil dengan pelbagai aktiviti membantu kumpulan-kumpulan sokongan ini.

Terbaru Colgate-Palmolive melalui produk pelembut pakaiannya, Softlan meraikan kejayaan Kempen Amal Kanser Payu Dara Softlan dengan menyampaikan sumbangan berjumlah RM80,100 kepada tiga pertubuhan kanser.

Sepanjang kempen yang berlangsung selama sebulan pada November lalu, sebanyak 10 sen daripada setiap pembelian Softlan didermakan kepada Persatuan Kebajikan Kanser Payudara (BCWA), Majlis Kanser Kebangsaan (Makna) dan Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM).

Pada masa sama kempen amal tahunan yang memasuki tahun ketiga tersebut bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan mendidik orang ramai tentang pentingnya pengesanan awal kanser payu dara yang menjadi musuh utama wanita.

Pengarah Pemasaran Colgate-Palmolive Marketing Sdn. Bhd., Chris Pikounis berkata, Softlan menganjurkan kempen ini atas kesedaran bahawa kanser payu dara adalah risiko kesihatan utama bagi wanita.

Katanya, adalah penting membuat pengesanan awal dalam usaha mengurangkan kematian.

"Melalui usaha sama kami ini diharapkan orang ramai akan lebih menyedari tentang perlunya mereka sentiasa berwaspada terhadap kanser payu dara," katanya pada majlis penyerahan sumbangan di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Menurut Pikounis lagi, sepanjang tiga tahun lepas, jenama tersebut telah mengumpul sumbangan berjumlah RM231,832 dalam usaha memerangi kanser payu dara.

Jumlah kutipan pada tahun lepas pula berjaya melebihi sasaran sebanyak RM75,000 dan kutipan pada tahun sebelumnya sebanyak RM78,000.

"Kami berasa bangga kerana Kempen Amal Kanser Payu Dara Softlan mencerminkan komitmen kami terhadap kebajikan komuniti," katanya.

1 comment:

  1. Tiada ubat kanser untuk masa ini. Kesedaran untuk mengamalkan gaya hidup sihat boleh menghindar penghidapan penyakit kanser. Usaha mengumpul dana saperti ini sungguh murni..

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen Anda Sini: