jangan lupa klik disini Loading page Loading page

Thursday, January 29, 2009

Gambar Kahwin Kerabat Negeri Sembilan























12 comments:

  1. aku jer yg pertama komen kat sini..klu artis pakai mcm nie.. beribu ribu komen menerjah.. klu anak raja pakai mcm nie.. kawen mcm nie.. smer diam.. ntah apa apa ntah korang ni..

    ReplyDelete
  2. btul2...
    klu artis yg paki mcm ni berbakul komen
    aku heran tgk ank raja ni...
    laki dia masuk islam ke @ dia yg t'ikut budaya suami dia.......
    pakai bju hbis nk tunjuk....

    ReplyDelete
  3. ya lah memalukan betul lansung tak ikut adat n.9 aduhhh haiii mmg sungguh2 memalukan

    ReplyDelete
  4. Patik berasa malu melihat krbt yg sebegini rupa... Eleh,aq pown krbt jgk...tp x dela mcm nie...

    ReplyDelete
  5. Antah satu syarikat yang besar memiliki satu diantara nya minuman keras white horse gambar kuda Berdiri dengan mengangkat kedua kaki.
    Cara hidup mereka hentahlah....

    ReplyDelete
  6. Orang Melayu Islam, budaya dan cara hidup mecam orang Barat Kafir...

    ReplyDelete
  7. ye la nk wat camna dia suke tpi kelaka lah muka tua tul hehehehe...

    ReplyDelete
  8. Den moloat dengan telatah keluago diraja ni! Mengado-ngado tak sodaq yang buntut mereka tu hitam!!! Heeee... loya den! Poye mampuih jo. Tak polu nyajong meka. Menjahanam budaya Melayu jo..Konon-konon beradat! Adat apo namonyo?

    ReplyDelete
  9. dia orang ni memang x idup cara islam...cam kafir. rasanye suma orang tau. minum aram minum air sojuk jo.

    ReplyDelete
  10. Ini lah lumrah hidup kalau dah terpengaruh dengan kehidupan cara barat. Di majlis yang diadakan di istana seri menanti pun habis penuh orang barat didalam bilik kuning yang dikhaskan untuk anak2 raja dengan mereka meminum arak. Habis hilang daulat yang telah bersemai sejak beberapa yamtuan yang lampau.

    ReplyDelete
  11. Salam semua eh. Korang ni buta sejarah ler. Raja raja kat Malaysia ni asalnya berjawatan gabenor daerah dari kesultanan kerajaan semenanjung melaka berpusat dikedah. Apabila kerajaan kedah kalah kepada pakatan British-Sukhothai tahun 1876 disebabkan oleh pengkhianat negara pembelot Sultan Ahmad Tajuddin selaku ketua tentera laut masa itu berkomplot dgn British-Sukhothai untuk menyerang kedah dikota Mengkuang, kedah. Kekalahan kedah menyebabkan, mana mana sultan(gabenor) daerah jika menerima Residen british boleh menjadi sultan didaerah masing2. Kerana itulah, british berjaya memerintah malaysia.

    Eh.. korang tahu british Jajah malaysia..kann.. Tapi korang tak tahu macam mana British jajah malaysia..(fakta ini disembunyikan untuk menjaga kedudukan sultan sultan dinegeri melayu). Sebab itulah sultan dilantik menjadi ketua agama setiap negeri.. kerana malaysia adalah negara islam..so para ulama membrontak menentang british..untuk british mengawal keadaan, sultan dilantik menjadi ketua agama islam dinegeri masing2.. untuk senang kontrol dan perintah, british cuma arahkan sultan jer..yg lain sultan printahkan..barang siapa melawan pasti ditimpa daulat...So asal keturunan Sultan sultan melayu sekarang adalah kakibodek british..

    So jaganlah kamu dokpelik apaehal depa memuja sangat budaya mat salleh....
    (Berpikirlah..jangan kamu ditipu oelh sejarah rekaan munshi abdullah kerani stamford raffles tu.. dan nasab keturunan Sultan Ahmad tajudin pada nasa kesultanan kedah tu..tipuu). soalan saya.. kenapa peta malaysia tahun 1780an dinamakan semenjaung tanah melayu(jika peta british) tetapi pada peta perancis, sepanyol, belanda, china arab, dan german..namanya kekal sebagai semenajung melaka?.... jwblah wahai pembodek british..org putih..) allbumi@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. kerajaan melayu semenajung melaka berpusat dikedah sbelum pemerintahan british
    1. Raja Abu Bakar (DYMM Y dipertuan agong)
    2. anak sulong R, Abu bakar-Sultan Mudzafar Shah- Kemboja.
    3. anak ke 2- Sultan Megat terawis - Bangkok
    4. anak ke 3- Sultan Megat Shuib Shah - Chengmai
    5. Anak ke 4- megat maiya Abu kassim - Burma
    6. Anak ke 5- Megat Iskandar - Johor riau
    7. Adik ipar R.A.B- Sultan mohamad Jiwa-Kelantan
    8. anak sedara RAB- Sultan Tengku Ali - Australia,
    9. Anak sedara RAB- Sultan Ismail - Manila, filifina.

    Besarkan kerajaan Semenajung Melaka.. kenapa runtuh???.. kakibodek british dalaman yang belot.

    Serangan British-Sukhothai(thailand) ketas kerajaan kedah bermula pada tahun 1767 dimulakan di Mandalay Burma..(British-Belanda)1788-1819 serang Dili & Australia.. 1819 (british-sepanyol) serang filifina.. akhirnya..
    (british-sukhthai-sultan ahmad tajudin lasksamana laut kedah serang kedah dimengkuang..1821..1862..1876) kalahlah kerajaan kedah secara total.

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen Anda Sini: