Friday, July 31, 2009

Tiara Jacquelina diberi hak mengurus harta anak perempuannya, Hani Karmila

Aktress Datin Seri Tiara Jacquelina kelihatan gembira selepas keluar daripada Mahkamah Tinggi Syariah. Hakim membuat keputusan terhadap hak mengurus harta anaknya.

KUALA LUMPUR: Aktres Datin Seri Tiara Jacquelina telah diberikan hak mengurus dan mentadbir harta anak perempuannya, Hani Karmila Mohsin sehingga usianya mencapai 21 tahun.

Tiara Jacquelina Eu Effendi hadir bersama peguamnya, Ahmad Nazib Johari, di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan bagi perbicaraan kes permohonan penjagaan harta Hani Karmila Mohsin hari ini.

Hakim Syarie Mahkamah Tinggi, Mohd Shakir membuat keputusan ini di bawah Seksyen 90 Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan yang membenarkan ibu diberi hak mengurus harta anak mereka.

Ketika ditemui selepas keputusan dibuat, penerbit dan aktres terkenal itu berkata harta itu akan digunakan untuk menampung perbelanjaan anaknya yang berusia 12 tahun.

Dalam perbicaraan itu, Hakim bertanya Tiara, adakah bekas suaminya, Allahyarham Hani Mohsin ada meninggalkan wasiat, beliau menjawab tiada.

Hakim kemudian bertanya adakah anaknya itu mempunyai ayah saudara atau penjaga lain, Tiara menyatakan sepanjang pengetahuannya, "tiada".

Tiara juga memberitahu yang Allahyarham Hani Mohsin merupakan anak tunggal dan kedua ibu bapanya sudah meninggal dunia.

1 comment:

  1. jgn jadi mcm mak tiri mkn harta ank yatim suda mcm dlm drama2 tuh! hahah!

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen Anda Sini: