Friday, January 16, 2009

Gambar Tatu Pada Badan Malique Too Phat

image

Bukan tatoo itu haram ke untuk orang Islam.

Dia bagi jari kat kita ke nie?

51 comments:

  1. fu*K u Bi*th both OF YOU DAMN!! TOO PHAt mean ToO FU*K

    ReplyDelete
  2. malique too fuck...
    malukan melayu je..hadooiiii

    ReplyDelete
  3. masa sekarang mmg la seronok,bangga ada tatoo tapi.... mati esk2 tanah x terima oi... jgn dok wa

    ReplyDelete
  4. eewwwww ! harap badan je berketul2 tp x reti larangan agama !

    ReplyDelete
  5. takot nak mendekati artis2 skrg...
    makin teruk..
    :(

    ReplyDelete
  6. insaflah...kembalilah kejalan yang diredai..

    ReplyDelete
  7. betul ke malique too phat tu? kalau bukan die sia2 je dapat dosa korg kutuk die..

    ReplyDelete
  8. maafkan sy kalo sy kate saya da benci artis melayu skng..makin teruk!!!buktinya, ni la!!!
    sumer artis same jer..dulu sekolah agame fail exam agaknye..

    ReplyDelete
  9. sian aq tengok dia ni... mesti dia bangga nak masuk neraka kan!

    ReplyDelete
  10. jgn fikir kita ini hebat..pabila maut menjemput kita dan masa tu baru tau langit tinggi rendah saudara

    ReplyDelete
  11. bagus sangat ker mcm tuh...alahai...lemahnyaa

    ReplyDelete
  12. ... x payah nk hina2 org... tambah dosa je.... x kan gara2 tattoo skeping je, org hina dia s'olah olah dia s'org perogol or pmbunuh... jgn nk tambah dosa main hina2 org....

    ReplyDelete
  13. KIMAK MU MALIK BERTATOO.... SIAL BA KAW NIE... ANJING LA KAW SANA

    ReplyDelete
  14. sume owg pnh melakukan kesalahan..
    kita yg xpatut buka aib owg lain tnpa selidik..

    ReplyDelete
  15. sekalipun pun inai ustaz mana yg ckp blh???wahabi??syiah?? jika benar dia ada tatu harap adela yg menegur berdepan.ckp2 dlm ni dosa je kita dpt/dia pulak terus dlm kejahilan.. yang haram tetap haram..

    ReplyDelete
  16. Siasat dulu kenkadang itu just nak eksen je... lepas seminggu dakwat dia ilang... apa kata u all cabar dia buka baju depan media... c how la... ok bro n sis....

    ReplyDelete
  17. NI TYME DY JAHIL BONGOK ! YG KORANG NAK KUTUK2 APSAL ? MASING2 CAKAP JE GEBANG LAA.. MCM PAHALA BANYAK SGT NAK CACI2 ORG LAIN..

    ReplyDelete
  18. lgaipon kalau betul pon tatu..tak bleh maafkan ke..semua org ada buat silap dlm hidup..sbb aku pon mengalami masalah yg sama..cuma beza org lain buat salah taknampak kalau dah insaf..tapi tatu dia tak leh hilang jadi nampak mcm jahat la sgt..tapi takde bezanya [pon dgn org yg pernah terlanjur berzina dan bermacam2 lagi..kita kena tolong atau bantu sbnrnya bukan nak hantam aja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bro & Sis, first hamba rasa patut disiasat tatoo tu yang jenis kekal atau dakwat. Kalau dakwat pun, perkara mentatookan kulit badan dengan tujuan menunjuk-nunjuk, fesyen atau sebab-sebab yang sealiran dengannya berdosa tu bro. Tambahlah kalau tatoo tu jenis yang kekal...astagfirullah...Pun begitu saya suka cara saudara kalau saudara berniat begini: bahawa orang yang melakukan dosa perlu dinasihat, dibimbing dan perlu diberi pengetahuan Islam yang lengkap serta mereka itu hendaklah merasa menyesal dan bertaubat nasuha. Tetapi jika niat saudara bermaksud bahawa setiap manusia tidak lari dari membuat kesalahan seperti berzina, meliwat, berjudi, rasuah dll maka mengapa perlu terlalu lebih-lebih menghentam mamat Too Phat. Mereka yang berzina lebih teruk, setakat tatoo apalah sangat. Jika itu maksud saudara saya tak setujulah. Itu namanya ZALIM (pse find definition zalim fm ustaz). Berbalik kepada mereka-mereka yang komen (samada dalam bentuk mengutuk ...emosi le tu) atau pandangan umum, saya berfikiran itulah reaksi orang yang berpendapat bahawa perbuatan2 yang menunjukkan kerendahan akhlak tidak mendapat tempat dihati dan dicela orang ramai diluar sana. Setakat dicela manusia apalah sangatnya...tetapi kalau perbuatan itu dicela Allah...??? Ya Allah ampunilah dosa2 kami. Alhamdulillah jika ramai yang berfikiran bahawa perbuatan dosa itu perlu ditegur. Cuma lebih cantik jika teguran itu dengan menggunakan perkataan atau tulisan yang lembut dan berhikmah serta sabar dalam perkara nasihat menasihati. Saya tak nak komen lebih disini, jom kita lihat apa kata Majlis Fatwa Malaysia dalam hal ini:
      Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-86 yang bersidang pada 21 – 24 April 2009 telah membincangkan Hukum Bertatu Mengikut Pandangan Islam. Muzakarah telah memutuskan bahawa di dalam Islam hukum bertatu iaitu pembuat tatu dan orang yang meminta dibuat tatu adalah haram. Oleh itu, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa orang yang telah bertatu wajib bertaubat dan menyesal serta menghilangkannya dengan menggunakan kaedah teknologi yang sedia ada jika tidak mendatangkan sebarang kemudharatan.

      Walau bagaimanapun, sekiranya ia mendatangkan kemudharatan pada diri dan nyawa, maka ia boleh dibiarkan dan dimaafkan. Bagi orang yang bertatu dan tidak sempat menghilangkannya setelah meninggal dunia, maka tatu tersebut tidak wajib dihilangkan kerana ianya akan menyeksa mayat tersebut.

      Muzakarah juga berpandangan bahawa pihak berkuasa yang meluluskan lesen membuka premis membuat tatu perlu mengenakan syarat iaitu pemilik dan pekerjanya mestilah bukan beragama Islam di samping orang Islam dilarang sama sekali mencacah tatu di premis tersebut.(http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-bertatu-mengikut-pandangan-islam)

      Delete
  19. bila laks dia nie islam..muka pon dah ahli neraka

    ReplyDelete
  20. die da ok da sekarang... ni pic lame2..

    ReplyDelete
  21. templry tattoo je la geng..knape sakai sangat??tren skrng tampal&tangal

    ReplyDelete
  22. ngentikn le ngate2 org,,dri sndiri pn lum tntu g,msuk surga o neraka nye...agok le.........

    ReplyDelete
  23. lagu alhamdulillah tapi badan tak ikut cara islam

    ah, husnu-zhan lagi baik...mungkin tatoo tu Photoshop ataupun jenis dakwat tak kekal

    ReplyDelete
  24. ni gambar lame la. da berulat la..

    ReplyDelete
  25. cantik lah kalau tu tattoo tampal, dpt ditanggalkan..yang korang nie kutuk-kutuk die ape korang dapat,dapat dosa lagi adelah..cuba lah korang ni doakan untuk dia,supaya Allah bukakan pintu hati dia kalau betul dia ade buat salah...kenape?! korang fikir, korang tu perfect sangat ke.. Sudah-sudah lah tu, cukup-cukup lah korang nak aibkan orang.. Salam 1 Malaysia semua...

    ReplyDelete
  26. GINI LA EA..AQ XNA NSIHAT AN DYE.P AQ JUZTS NA NSIHAT KORANG SUMEW Y NGAH UAT DOSA KERING...BTOL DYE DH UAT DOSA P LAM DIAM KOWANG SUMEW XPASAN Y KOWANG SUMEW SAME JEW NGAN DYE...MENGUMPAT DOSANYEW LBIH BESAR DRI MEMBUNUH......PEW KATA LEPAS KOWANG SUMEW DH TGK GMBR TU..KOWANG SUMEW BEDOA PADA TUHAN MOGA BUKA PINTU HATI DYE TUK KEMBALI KE JALAN Y BENAR DAN TUTUP HATI KOWANG DRPD MLAKUKAN PKARA TRSBUT DAN SWAKTU DGN NYW...SKUWANG2NYEW XDEW LAH KO\WANG UAT DOSA KERING...AQ POWN BUKANNYEW BAEK CGT..SMBIL2 AQ NSIHAT AN KOWAQNG SUMEW SAMBIL AQ INGT AN DRI AQ GAK..

    ReplyDelete
  27. Agama rasmi Malaysia ialah Agama Islam. Apa sudah jadi ni? Wahai pemimpin2 Islam anda lihatlah kemungkaran umat Islam sekarang. Perbaikilah semua ini. INI TUGAS KAMU! Takut pada ALLAH!! Jalankan tanggungjaawab kamu wahai Pemimpin2 Islam di Malaysia...

    ReplyDelete
  28. biarlah... tatu cantik apa salahnya...kalau sekadar lekat aje...jangan lah terlalu extreme lah bang oiii!!!

    ReplyDelete
  29. kenapalah, cubalah jadi contoh kepada generasi kini, bangga sangat ke dengan tatoo itu, aku jahil tapi tak tergamak nak melakukan perkara yang dilarang agama islam. mencari populariti bukan begitu caranya....bawak2 lah insaf and taubat nasuha....

    ReplyDelete
  30. Tak kira la dia pakai tatoo permenant or temporary. Nak jadi nigga' sgt ke bro? sungguh western btol la lu bro. Layak dipijak je muka2 melayu mcm ni. Sedar sikit kau tu melayu islam. Kalau x suka dalam IC tu ada tulis ISLAM apa kata ko trus jadi kapir je, end of story. Pstu pg duduk dkt US kawan dgn jaz-y ke, atau nigga2 seangkatan. Sng bro.

    ReplyDelete
  31. Semua cakap nak bagus je.. Sedarla.. korang semua pakai ID anon jer.. Pastu nak tunjuk baik2... Cubala isi gmbr sendiri atau nama blog korang.. Sebelum nak mengata orang.. Letak nama sendiri bila nak komen.. Korang takde beza dengan Sampah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..bnyk2 komen..aku ske cmmnt ko..ringkas dan padat..caya la bro..aku respect ko..

      Biasa la bro..manusia yang tiada pegangan agama..mengata xabis-abis..salah org nmpk..slh diri sendiri xnmpk..bg die die je yg perfect..semoga korang semua yg mengumpat tu bawak2 bertaubat la ye..xde faedah pon korang mengata..dapat dosa lg ada..so mari kte sama2 berdoa agar malique dapat hidayah dari yang maha esa jika benar itu gmbr die..so xpyh la mengumpat2 ni K..salam dari saya AHMAD FAIZ BIN AZHAN (PUTRAJAYA PRESINT 9)..

      Delete
  32. ko ni islam ke x?? ade tatoo kt bdn.. pstu beri middle finger kt kite..
    f*ck u bitch!!! _|_

    ReplyDelete
  33. yang korang komen2 dia ni islam ke tak, korang tau ke islam tu apa?? adakah yang tukang komen tu dah merasakan diri sendiri tu cukup islam untuk mengatakan sesuatu akan keburukan org lain. tu dh jd riak & takbur pada diri sendiri. manusia2. tgk dah la, jadikan iktibar. x payah la nk komen lelebih.

    ReplyDelete
  34. aq pun tertnya2 gak, btul ker tatto tu .. ?
    aq dah bnyak try carik article2 tntang ni btul ker x, tp xder.. yg ader hina caci maki jer tntang gmbar ni..

    lg 1.. gambar ni perlu ker nak publish kt sumer org ??
    bole ker dgn cara ni jd 1 pengajaran bg dia ?

    bkan smua manusia pentingkan nama mreka..
    manusia bro .. kalau stakat nk publish gmbar ni kt sumer org jer ..
    x tentu lg dia nk buang tatoo tu ..
    spatutnya kita dah cukup bersyukur dah kta x buat bnda2 camtu ..
    lgpon hampir smua pon xtau betul ker x benda ni ..
    jgn menilai dri source yg camni jer ..
    nk sgt tau p jumpa depan2, klau stakat nk bg puas hati jer..sma gak jawap nye ..

    masih ramai lg manusia yg boleh ingatkan dia ..
    kalau semua nak dok caci maki, sampai bila pon x abes ..urus diri kta dlu ..
    peace!

    ReplyDelete
  35. tiap orwg ad mlakukan kesilapan diri... maafkan la andai ia tatoo btol dan jgn malu andai ia hanya tempelan

    ReplyDelete
  36. siasat dulu takod salah orang,,,tapi kalau betol doakn hope berubah ye,,,taubat

    ReplyDelete
  37. jgn nk ckp tanpa usul periksa..lg satu..klu btol pun dy salah sapa kte nk menghukum dy..bg teguran dgn cra brhikmah..jgn teguran yg bley membuatkn kte pun dpt saham sama..doakn lh org supaya dy dpt hidayah.. :-)

    ReplyDelete
  38. time ni masa die tgh active 3line.... biasa la da jd abg long, tatto2 naga tu biasa la jd lambang ke-leader-an dorang...
    TP korang kene ingat, tatto boleh dibuang... zaman silam yg lepas tu lepas la,,,
    apa yg penting skrang kita doakan la beliau agar sembuh cepat dari kesakitan dan kesengsaraan beliau..
    WE LOVE YOU MALIQUE! Ijazah terbaik datangnya dari jalanan, dari PENGALAMAN!

    -LQMAN///

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen Anda Sini: