Tuesday, November 30, 2010

Snek ikan keli dapat sambutan


SITI ZAHARAH menunjukkan snek ikan keli yang dijual di MAHA 2010, Serdang semalam.


SERDANG - Ikan keli masak gulai atau goreng merupakan masakan popular sejak dahulu lagi dan banyak dijual di restoran di negara ini.

Namun hasil teknologi terkini, produk ikan air tawar itu kini disediakan dalam bentuk snek dan dijual pada harga RM1.80 sen bagi setiap satu pek.

Itu idea pengusaha industri kecil dan sederhana, Siti Zaharah Saidin, 39, yang kini menjana keuntungan bersih kira-kira RM25,000 sebulan hasil jualan snek tersebut.

Menurut pemilik syarikat Wawa-A yang beroperasi di Sungai Petani, Kedah itu, dia mula berniaga secara kecil-kecilan dengan menjual serunding ikan keli, daging dan ayam di pejabat-pejabat kerajaan.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: