Khadijah atau lebih selesa dipanggil Khaty berkata, perancangan untuk meluaskan cawangan Khadijah's Kitchen ke seluruh Malaysia dilakukan sekepas pihaknya berhasrat menjadikan restoran berkenaan sebagai francais.
"Francais ini dilakukan untuk memudahkan para pelanggan menikmati makanan di restoran saya kerana kebanyakan mereka datang dari pelbagai negeri.
"Kita akan mengekalkan konsep 'Kopitiam' seperti cawangan ke-3 ini pada masa hadapan kerana konsep seperti ini lebih santai dan sesuai untuk orang ramai menjamu selera," katanya kepada mStar Online.
Khaty berkata demikian ketika ditemui pada majlis sidang media pembukaan cawangan baru Khadijah’s Kitchen di Plaza Shah Alam, Selangor, di sini Khamis.
Selepas cawanagn pertama beroperasi di Petaling Jaya, dekat sini lima tahun lalu, Khaty telah meluaskan sayapnya dengan membuka cawangan kedua di PV 128, Danau Kota, Setapak dan kini membuka cawangan ketiganya di Plaza Shah Alam.
Dia juga turut mengekalkan menu yang sama serta memastikan kualiti makanan yang disediakan akan terjaga selain mengambil kira kehendak pelanggan di kawasan tersebut.
"Kita akan mengekalkan konsep makanan autentik Malaysia seperti goreng pisang, lempeng, roti jala dan laksa Johor untuk menyelaraskan menu setiap cawangan.
"Dengan menu yang sama disediakan, ia dapat memudahkan orang ramai untuk datang kerana mereka sudah mengetahui di mana mendapatkan makanan autentik Malaysia ini," jelasnya lagi.
Tambah Khaty dia merancang meluaskan perniagaanya di pasaran antarabangsa pada tahun hadapan dengan mengekalkan konsep makanan autentik Malaysia.
Dalam perkembangan lain Khaty sedang membuat persediaan untuk mengadakan sebuah konsert berskala besar di Istana Budaya pada 22 hingga 23 Januari tahun depan.
"Saya membahagikan masa untuk menguruskan perniagaan Khadijah's Kitchen dan dalam masa yang sama akan fokus kepada acara konsert pula," katanya yang bakal muncul dengan “single” lagu baru berjudul Kurnia Baiduri.
No comments:
Post a Comment
Tinggalkan Komen Anda Sini: