Friday, October 29, 2010

Jamal Cari Penaja "Konsert J2011... Legenda"

Jamal sedang menantikan penaja untuk membantunya menjayakan konsert J2011..Lagenda.

KUALA LUMPUR: Penyanyi Jamal Abdillah mencari penaja dalam usahanya mengadakan sebuah konsert khas, J2011... Legenda yang bakal diadakan di Istana Budaya pada 7 hingga 10 Januari tahun hadapan.

Menurut Jamal, sehingga hari ni, dia gagal mendapatkan sebarang penaja untuk menaja konsertnya yang memerlukan perbelanjaan sebanyak RM300,000.

"Agak menyedihkan, saya tak faham kenapa tidak ada sesiapa yang mahu menaja konsert ini.

"Apa-apa pun, saya masih menantikan penaja yang sudi menjayakan L2011... Legenda. Tapi, andai kata tiada yang ingin menaja, saya telah bersedia untuk menanggung semua kosnya.

"Ia akan menjadi satu hadiah yang amat bermakna kepada rakyat Malaysia dan saya tak rasa rugi kerana konsert ini khas buat para peminat.

"Bagi saya, selagi nyawa dikandung badan, selagi itulah saya akan menghiburkan masyarakat," katanya pada sidang akhbar konsert J2011... Lagenda di Istana Budaya, Khamis.

Antara yang akan menjayakan konsert J2011..Lagenda, dari kiri: Edy Marzuki, Datuk Ahmad Nawab, Jamal Abdillah dan En Johari (Ketua Pengarah Istana Budaya).

Menarik tentang J2011... Legenda, Jamal akan menggunakan teknik penataan cahaya PANI yang didatangkan khas daripada Australia di mana J2011... Legenda merupakan konsert pertama di Asia Tenggara menggunakan teknik tersebut.

PANI adalah sebuah penata cahaya yang direka khas di mana ia mengeluarkan cahaya mengikut mood lagu dan suasana sewaktu persembahan berlangsung.

"Selain itu, konsert selama 2 jam itu akan dibahagikan kepada dua segmen. Pada segmen pertama, saya akan membawakan lagu-lagu nostalgia yang pernah dipopularkan oleh penyanyi lama antaranya P.ramlee, M.Bakri, Oslan Husin, S. Affendi dan Yopie Latul.

"Segmen kedua pula saya akan membawakan lagu-lagu yang belum pernah saya nyanyikan pada konsert-konsert saya sebelum ini," ujarnya.

Tiket yang berharga RM85,RM105,RM135,RM255 dan RM305 boleh dibeli di kaunter box office, Istana Budaya atau layari secara online di www.ticket2u.biz.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: