Saturday, December 10, 2016

Danial Juara Musim Pertama 'Lawak Solo'Mohamad Danial membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM80,000 dan trofi sumbangan Astro.
KUALA LUMPUR: Peserta dari Pulau Pinang, Mohamad Danial Mohd Zaini muncul sebagai juara program Lawak Solo musim pertama yang diadakan di Studio Sound Stage, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) di sini, Jumaat.

Danial, 23, berjaya menumpaskan tiga lagi peserta pada pertandingan akhir itu dan melayakkannya membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM80,000 dan trofi sumbangan Astro.

Tempat kedua pula milik peserta dari Sabah iaitu Achmad Rusli, 28 dan berjaya membawa pulang wang tunai RM40,000 dan trofi.

Tempat ketiga milik Ahmad Fikry Ahmad Ibrahim, 22, berasal dari Kedah dan menerima wang tunai RM20, 000 berserta trofi.

Manakala usahawan dari Perak, Mohd Hafiz Abdul Ghani terpaksa berpuas hati ditempat terakhir dan membawa pulang wang tunai RM10,000 berserta trofi.

Hadiah disampaikan oleh Ketua Bahagian Komedi Astro, Bob Azrai.

Dalam pada itu, pada peringkat akhir itu peserta diberi tema bebas dan hiburan sebagai tugasan sebagai cabaran bagi merebut gelaran juara.

Kesemua empat peserta akhir diadili oleh juri profesional yang mewakili 70 peratus markah pada malam itu manakala selebihnya undian peminat.

Datuk AC Mizal dan Saiful Apek bertindak sebagai pengkritik tetap manakala Erra Fazira sebagai juri jemputan.

Pelawak Nabil Ahmad, Ebby Yus dan Douglas Lim pula tampil sebagai penasihat komedi program berkenaan.

Ia dihoskan oleh Johan Raja Lawak manakala Fad Bocey, Zukieee dan Jamal pula sebagai pengacara bersama.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: