Saturday, December 4, 2010

Siti Nurhaliza Pilih Yes Dan iPad

Penyanyi Datuk Siti Nurhaliza bersama produk terbarunya iPad dan peranti Yes Huddle 4G sambil diperhatikan Pengarah Urusan YTL Corporation Bhd juga Pengerusi Eksekutif YTL Communications Sdn Bhd, Tan Sri (Dr.) Francis Yeoh di butik Yes, Lot 10, Kuala Lumpur.

KUALA LUMPUR: Servis Internet mudah alih terpantas dengan suara, Yes menjadi pilihan penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Taruddin untuk dipadankan bersama produk terbaru Apple iPad.

Datuk Siti yang ditemui ketika mengambil iPad dan Yes Huddle berkata, iPad adalah peranti yang hebat dan ia memerlukan padanan rangkaian sehebat Yes bagi mencapai penggunaan maksimum. Dengan kemampuan Yes yang lima kali lebih pantas daripada 3G, beliau mahu menggunakan iPad seoptimum mungkin.

Apabila di aju pertanyaan adakah dia akan menggunakan iPad lebih kerap selepas ini, Siti menjelaskan peralatan itu memudahkannya untuk bekerja.

"Sudah tentu, ia adalah sebuah peralatan yang begitu versatil. Ia bukan saja membantu urusan kerja, malah turut berfungsi sebagai sumber hiburan saya selepas penat bekerja.

"Kini saya boleh melakukan lebih banyak perkara menggunakan iPad yang dikuasakan oleh Yes 4G. Saya dapat menonton lebih banyak video, memuat turun lagu, memuat naik gambar, menghantar e-mel dan menghabiskan lebih banyak masa melayari Internet,” katanya.

Tambah Siti, dia begitu menitikberatkan aspek prestasi pakej jalur lebar mudah alih memandangkan dia kerap berurusan di merata tempat dan memerlukan setiap kerja itu diselesaikan ketika dalam perjalanan.

Apatah lagi, bagi pemilik sebuah syarikat produksi sepertinya, peralatan jalur lebar mudah alih yang baik adalah sangat penting bagi memudahkannya menonton fail video dan gambar yang berkapasiti besar dengan pantas ketika dalam perjalanan.

Dengan kepantasan Yes yang lima kali lebih pantas daripada 3G, Siti percaya ia akan membantunya menjadi lebih produktif tanpa sebarang kontrak atau caj tambahan.

Peranti Yes Huddle yang dilengkapi sistem 4G MiFi pertama di Malaysia dan rangkaian telefon Yes 4G membolehkan pengguna untuk menikmati penggunaan iPad secara optimum.

Peranti Yes Huddle yang bernilai RM399 adalah sangat berbaloi kerana harganya lebih rendah sebanyak RM50 berbanding pembelian iPad bersama 3G dan WiFi.

Bersempena pelancaran rasmi produk itu di Malaysia, Yes memberi peluang terbaik kepada pengguna untuk menjanakan gabungan iPad bersama Yes.

Pengguna dapat menjimatkan RM50 bagi pengaktifan ID Yes apabila membeli peranti Yes Huddle dan Apple iPad di butik Yes bertempat di pusat beli-belah Lot 10 di sini bermula sekarang hingga 31 Disember 2010.

Pengguna yang mendaftar hari ini (Jumaat) sehingga 19 Disember bakal memperoleh penggunaan data berkapasiti 10GB secara percuma, dengan nilai penggunaan serendah RM30 sebulan.

Untuk maklumat lanjut, ikuti Yes dengan melayari http://twitter.com/yes4g (Twitter) dan http://www.facebook.com/yes4g (Facebook).

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: