Sunday, November 28, 2010

Pelacur merah padam

BANTERAS...antara wanita warga asing yang ditahan dalam operasi, kelmarin.
BANTERAS...antara wanita warga asing yang ditahan dalam operasi, kelmarin.
CEKUP...seorang pelacur menutup muka kerana tidak dapat menahan malu.
CEKUP...seorang pelacur menutup muka kerana tidak dapat menahan malu.

SEREMBAN: Bagaikan babak drama apabila dua wanita warga Indonesia disyaki pelacur menangis teresak-esak sambil berpelukan sejurus dicekup pihak berkuasa yang menyerbu dua hotel bajet berasingan di sekitar Jalan Dato Bandar Tunggal, di sini, kelmarin.

Operasi khas hasil maklumat awam serta risikan itu dilakukan sepasukan pegawai dan anggota Bahagian Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Bukit Aman bermula kira-kira jam 6.30 petang.

Difahamkan, dalam serbuan itu seorang wanita warga Indonesia berusia lingkungan 20-an yang tersentak dengan kehadiran pihak berkuasa didapati cuba menahan kesedihan dengan wajahnya merah padam kerana dipercayai mahu menahan malu.

Bagaimanapun, sejurus dibawa menaiki trak polis, wanita berkenaan terus menangis teresak-esak sambil ditenangkan seorang rakan senegaranya yang turut memberikan reaksi sama sambil berpelukan.Selain itu, ketika serbuan, seorang pelanggan berusia 20-an dikatakan tidak sempat melampias nafsunya apabila dicekup ketika melakukan hubungan ranjang dengan wanita asing di dalam sebuah bilik premis berkenaan.


Jurucakap polis berkata, pihaknya menahan 12 wanita warga Indonesia berusia antara 20 hingga 30-an disyaki pelacur dalam serbuan di dua premis berasingan itu.

“Dalam serbuan pertama di sebuah hotel bajet, kami (polis) menahan tujuh wanita asing serta dua lelaki warga tempatan berusia lingkungan 40 hingga 50-an iaitu penjaga premis berkenaan dan empat pelanggan berusia 20-an.

“Kami kemudian menyerbu sebuah lagi hotel berdekatan dan menahan lima wanita warga negara sama. Selain dua pelanggan berusia 20-an, seorang lelaki dan wanita berusia 30 hingga 50-an turut ditahan kerana disyaki menjadi penjaga kepada wanita asing terbabit,’’ katanya.

Menurut jurucakap itu, hasil pemeriksaan lanjut pihaknya mendapati 11 wanita warga asing berkenaan memiliki dokumen perjalanan sah, namun menyalahgunakannya untuk kegiatan pelacuran, manakala seorang lagi langsung tidak mempunyai permit.

“Siasatan awal mendapati premis berkenaan beroperasi bermula kira-kira jam 12 tengah hari hingga jam 8 malam pada setiap hari dan sering menjadi tumpuan pelanggan berhidung belang sejak setahun lalu.

“Bayaran dikenakan untuk sekali perkhidmatan iaitu RM30 hingga RM40,” katanya yang turut merampas puluhan kondom untuk aktiviti tidak bermoral itu.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 372 A Kanun Keseksaan dan semua yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seremban untuk tindakan lanjut.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: