Sunday, November 28, 2010

Artis menggatal di kedai mamak

SELEPAS menonton anugerah ala-ala MTV Award di Bukit Jalil minggu lepas, Diva dan teman baik sempat singgah ke sebuah kedai mamak popular di Bandar Sunway, Petaling Jaya.

Sedang enak menikmati sup daging, Diva terlihat kelibat seorang wanita dengan rupa sederhana. Begitupun, selepas diamati, barulah Diva perasan dia merupakan seorang artis yang bakatnya dicungkil menerusi sebuah program realiti.

Disebabkan tidak punya suara untuk bergelar artis, dia mencuba nasibnya dalam bidang lakonan. Alhamdulillah, nampak jugalah bakatnya berlakon walaupun pada tahap biasa-biasa saja.

Depan media artis itu cukup lemah lembut dan pemalu tapi, Diva cukup terkedu, sebab depan Diva, jelaslah sisi sebenar dia yang selama ini cuba disembunyikan.

Diva perasan sejak awal lagi, mata artis suam-suam kuku itu meleta di meja berhampirannya. Hendak kata mereka berkawan, tidaklah pula kerana dia tidak menegur sekumpulan lelaki di situ semasa mula sampai.

Dia dah tak boleh duduk diam sambil matanya asyik mengerling ke arah lelaki-lelaki kacak di meja sebelah. Barangkali dia terpikat dengan salah seorang lelaki di situ.

Kelakuan artis tidak keruan itu juga membuatkan ramai yang perasan termasuklah kawan Diva. Kawan Diva yang alahai lelaki Melayu terakhir tu pun naik meluat melihat gelagat perangai artis itu.

Terlopong mulut Diva tengok tabiat dia, baru Diva terfikir agaknya, sebab itulah dia berpisah dengan kekasihnya yang juga seorang pelakon beberapa bulan lalu.

Diva: 'Potong stim' bila tiba-tiba filem yang Diva tunggu-tunggu dicanangkan pengakhirannya oleh orang media sendiri, kata tak sekolahkan marah?

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: