Friday, October 22, 2010

Kejayaan Manis Shashi Tharan Dipilih Pelakon Harapan Lelaki Terbaik

Shashi bersama trofi Pelakon Harapan Lelaki yang dimenanginya pada Malam Perasmian Festival Filem Malaysia ke-23, Selasa.

PETALING JAYA: Pelakon Shashi Tharan yang baru dinobatkan sebagai Pelakon Harapan Lelaki pada Malam Perasmian Festival Filem Malaysia ke-23 (FFM23), malam Rabu lalu, menyifatkan pengiktirafan tersebut sebagai kejayaan termanis sepanjang sepuluh tahun bergelar anak seni.

Menurut Shashi, dia seharusnya berterima kasih kepada pengarah filem Mamat Khalid di atas peluang dan kepercayaan yang diberikan untuk membintangi filem Melayu pertamanya iaitu Estet.

"Saya sangat gembira dengan pengiktirafan ini. Ini adalah kejayaan termanis. Saya harus berterima kasih kepada abang Mamat Khalid kerana memberi peluang untuk berlakon dalam filem Estet. Ternyata percubaan saya untuk melangkah ke dunia filem Melayu tidak sia-sia dan berbaloi.

"Kemenangan ini juga memberikan lebih variasi kepada industri filem kerana pelakon bukan Melayu juga boleh berjaya jika mempamerkan lakonan yang meyakinkan," katanya.

Shashi yang sebelum ini bergiat aktif dalam drama dan filem Tamil tempatan menganggap kejayaan itu sebagai satu pemangkin buatnya untuk meningkatkan mutu lakonan dan meluaskan lagi jaringan lakonan ke industri filem Melayu.

"Ini (kemenangan) satu petanda yang baik buat orang baru seperti saya. Ia juga motivasi untuk saya bekerja lebih keras untuk bergelar seorang pelakon yang berwibawa. Selepas ini, saya perlu tingkatkan mutu lakonan dan mempelbagaikan lagi watak yang diterima," katanya yang berharap agar filem Estet dapat menarik penonton India.

Selain Shashi, filem Estet turut membariskan pelakon-pelakon popular Melayu dan India termasuk Farid Kamil, Jasmine Michael, K.S Maniam, Soffi Jikan dan Rosyam Nor.

Estet bakal ditayangkan di pawagam pada 4 November ini bersempena dengan sambutan perayaan Deepavali.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: